Categories: Εκπαίδευση

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Να αποκατασταθεί η αδικία για το ζήτημα της αναδρομικότητας των εκπαιδευτικων ειδικών κατηγοριών!

H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με ανακοίνωσή με ανακοίνωσή της ζητά να Να αποκατασταθεί η αδικία και να ισχύσει με αναδρομικότητα το δικαίωμα που προβλέπει ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών και πριν το 2023( χρόνοι απόσπασης-δικαίωμα μετάθεσης). Να γίνει πραγματικότητα ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων στο πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία σε σχέση με το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών αναφορικά με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Νόμο 5128/2024.  Η απουσία πρόβλεψης και ο ουσιαστικός αποκλεισμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν πριν το 2023 αποτελεί μια επιλογή άνιση και άδικη σε έκταση και ένταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
H προσδοκία πως το δίκαιο αυτό αίτημα του κλάδου θα γινόταν δημόσια πολιτική διαψεύστηκε καθώς στην εγκύκλιο μεταθέσεων δεν αποτυπώνεται η τόσο αναμενόμενη αυτή ρύθμιση.
Πρέπει να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα να ισχύσει αναδρομικά και να υπολογιστεί ο χρόνος απόσπασης  ως χρόνος για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία αυτή νομοθετική πρωτοβουλία και να διασφαλίσει ότι η ρύθμιση αυτή θα διαμορφώσει συνθήκες που θα ισχύσουν  για την εγκύκλιο μεταθέσεων που αυτή την περίοδο είναι ενεργή.
Την ίδια ώρα πιο αναγκαία από ποτέ είναι η συγκρότηση ενός νέου πλέγματος ρυθμίσεων που θα πλαισιώσει το πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης, με διακριτά και ομοιογενή κριτήρια, με μοριοδότηση που θα είναι αποτυπωμένη με όρους ξεκάθαρους και ολιστικούς. Και η αναγκαία αυτή ρύθμιση δεν έχει γίνει πραγματικότητα και δεν ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο μεταθέσεων που είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο.
Η επιλογή αυτή να μην αρθούν αυτές οι εξαιρετικά προβληματικές καταστάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες άνισες και άδικες αποτυπώνουν την ιεράρχηση που προκρίνει η κυβερνητική πολιτική. 
                                   Είναι ώρα να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα και να ληφθούν αποφάσεις
                                      που θα διαμορφώσουν πρόσημο δικαιοσύνης και ισονομίας στα τόσο
                                                                           αυτά σημαντικά θέματα!»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες – Κατηγορεί τον νυν πρόεδρο Λουίς Άρσε

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες (Evo Morales) δήλωσε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του…

9 ώρες ago

Τα 106 Πανεπιστημιακά Τμήματα που το πτυχίο τους είναι ακαδημαϊκά ισοδύναμο με μεταπτυχιακό τίτλο

Σε 106 τμήματα 17 ελληνικών πανεπιστημίων που ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10)…

16 ώρες ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Οδηγός ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές Αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), για…

17 ώρες ago

Συναγερμός για τη λειψυδρία στην Αθήνα – Για 4 χρόνια επαρκούν τα αποθέματα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ εξετάζοντας διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της πρωτεύουσας σε περίπτωση…

1 ημέρα ago

Ανάλυση Ζαχαρία Ζούπη: Καταβυθίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι προσπαθούν «να τον γλυτώσουν»

Σαρανταπέντε μέρες από την καθαίρεση του Σ. Κασσελάκη από την αμφιλεγόμενη πλειοψηφία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που…

1 ημέρα ago

Το Υπ. Υγείας για τον καρκίνος του παχέος εντέρου: Από το self test σε δωρεάν κολονοσκόπηση – Αναλυτικά η διαδικασία

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια δημοσιευμάτων με ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα self-test για τον καρκίνο…

1 ημέρα ago