Τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες [βίντεο]

0

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş – TUSAS) στην περιοχή Καχραμανκαζάν (Kahramankazan ) της Άγκυρα με τις τουρκικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Με την επίθεση ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στο χώρο αναφέρει το CNNTURK.. Στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός αστυνομικών και ιατρικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων. Μετά την πρώτη έκρηξη, οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις συνεχίστηκαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, τρεις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο της τουρκικής αεροδιαστημικής εταιρείας στην Άγκυρα. Κατά την εισβολή αναφέρεται ότι σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή.
Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών που ακολούθησαν παραμένουν ασαφή, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας.


Υπουργός Εσωτερικών: Έγινε τρομοκρατική επίθεση
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια (Ali Yerlikaya), δήλωσε: «Έγινε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. (TUSAŞ) στην Άγκυρα, στην περιοχή του Καχραμανκαζάν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την επίθεση. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους νεκρούς μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».


Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ (Mehmet Fatih Kacır), δήλωσε για την τρομοκρατική επίθεση στην Βιομηχανίας (TUSAŞ): «Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω από την αμυντική βιομηχανία και το Εθνική Τεχνολογία. Το Εθνική Τεχνολογία και η εθνική αμυντική βιομηχανία είναι το κλειδί για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία».


Ποια είναι η Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş TUSAS
Η Türk Havacılık ve Uzay Sanayii είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1973 στα πλαίσια του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Το 2005, η Turkish Aerospace Industries Inc. Με τη συγχώνευση με την (TAI), οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους υπό τη στέγη της TUSAŞ.
Η εταιρεία έχει γίνει ένα από τα τεχνολογικά κέντρα της Τουρκίας σε τομείς όπως η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η παραγωγή συστημάτων αεροπορικής και διαστημικής βιομηχανίας.
Σήμερα, σχεδόν το 55% των μετοχών της ανήκει στο Ίδρυμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σχεδόν το 45% των μετοχών της ανήκει στην Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών.
Η TUSAS ανέπτυξε πρόσφατα πολλά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη.
Αεροσκάφη όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ANKA και Aksungur, επιθετικό ελικόπτερο Atak, ελικόπτερο γενικής χρήσης Gökbey, Hürkuş, Hürjet και KAAN αναπτύχθηκαν στο TAI.

Δείτε βίντεο του τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων İhlas News Agency ( İHA ) από την επίθεση

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner