Τουρκία: Είναι το PKK πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα με τους πέντε νεκρούς και τους 22 οι τραυματίες;

0

Ο αριθμός των νεκρών από το χτύπημα στην στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş – TUSAS) της Τουρκίας στην Άγκυρα έφτασε στουε πέντε, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Αλί Γερλικάγια (Ali Yerlikaya),.
Επιπλέον 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Γερλικάγια.
Επίσης, δήλωσε ότι οι δράστες πίσω από τη σημερινή επίθεση ήταν «πολύ πιθανόν» μέλη της κουρδικής μαχητικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.
Επιπλέον ο ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ  (Yaşar Güler) μίλησε και αυτός για το ενδεχόμενο ευθύνης του PKK.
«Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη στη χώρα μας, εξαπολύοντας μια αποτρόπαιη και άνανδρη επίθεση», δήλωσε.
«Δίνουμε πάντα στα καθάρματα του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, αλλά δεν βάζουν μυαλό ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε να τους κυνηγάμε έως ότου εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Θα τους κάνουμε να υποφέρουν γι’ αυτό που έκαναν», υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Η επιβεβαίωση εκκρεμεί, ωστόσο, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Τι λένε Τούρκοι ειδικοί
Τούρκοι ειδικοί θεωρούν βέβαιο ότι 3-4 άτομα της τρομοκρατικής ομάδα, παρακολουθούσαν το στόχο και συνέλλεγαν πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την επίθεση, οπότε έχουν καταγραφεί οι κινήσεις τους. Επιπλέον οι τρομοκράτες φέρουν τουφέκια Καλάσνικοφ, το κύριο όπλο του PKK. Το να έχεις καλάσνικοφ σίγουρα δεν υποδηλώνει ότι ανήκεις στο PKK, αλλά αυξάνει τις υποψίες. Επιπλέον τα παπούτσια στα πόδια των τρομοκρατών είναι του ίδιου τύπου με αυτά που φορούν τα μέλη του PKK.
Με βάση τις πρώτες εικόνες φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επίθεση να έγινε από το PKK ή μια ομάδα εντός του PKK από καλά  εκπαιδευμένους τρομοκράτες.
Συγκεκριμένα ένας τούρκος ειδικός σε θέματα στρατηγικής, ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου (Naim Babüroğlu), ο οποίος έκανε μια αρχική αξιολόγηση, στη Sözcü TV, με βάση τις πρώτες εικόνες τόνισε:
«Χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο όχι μόνο με μακριά κάννη αλλά και με διόπρα. Προφανώς, το τουφέκι έχει επίσης έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και έναν σιγαστήρα στο άκρο. Επομένως είναι ένα τουφέκι πεζικού.
Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον τρία ή πέντε άτομα. Δύο από αυτούς μπόρεσαν να μπουν και να μπορέσουν να πάνε στην περιοχή όπου είχαν προηγουμένως ανιχνεύσει.
Το TAI είναι ένα πολύ στρατηγικό μέρος όπου εργάζονται 17 χιλιάδες άτομα. Υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 άτομα που τους υποστηρίξαν στην κεντρική πύλη εισόδου.
«Έχει γίνει αναγνώριση στο παρελθόν; Γιατί επέλεξαν μια από τις πιο σημαντικές πύλες εισόδου; Έχει γίνει πρόβα; Πού θα σταματήσει το όχημα που τους φέρνει; Πού θα κατεβούμε; Τι ώρα θα το κάνουμε; Ποια είναι η απόσταση με τα πόδια; Σε ποια ώρα οι φρουροί είναι πιο ανεπαρκείς;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο Naim Babüroğlu.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner