Σχολή Γονέων Βριλησσίων: «Δημιουργώντας ασφαλή δεσμό με το παιδί μου»

0

Με το βιωματικό εργαστήριο «Δημιουργώντας ασφαλή δεσμό με το παιδί μου – Βάζοντας όρια στο παιδί μου» συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων την Τετάρτη 23/10/2024 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στη συμβολή των οδών Τειρεσίου και Σπάρτης και ώρα 18:00-20:00.
Εισηγήτρια στο εν λόγο εργαστήριο είναι η Ελίζα Ιατρίδου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια μέσω τεχνών
Το εργαστήριο είναι βασισμένο στη Θεωρία του Δεσμού, η οποία διερευνά το είδος της συναισθηματικής σχέσης μεταξύ των γονέων και των παιδιών, και στην δημιουργική έκφραση έτσι όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο της Ψυχοθεραπείας μέσω Τεχνών. Οι γονείς θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που αποκαλύπτουν πρότυπα σύνδεσης, επικοινωνίας και συναισθηματικής ρύθμισης μέσα στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές τέχνης (εικαστικά, κίνηση, δράματος και αφήγησης). Στόχος του εργαστηρίου είναι η εμβάθυνση στην κατανόηση της δυναμικής της σχέσης γονέων και παιδιών, ο δημιουργικός προβληματισμός πάνω σε δυσλειτουργικά σχεσιακά μοτίβα και στους τρόπους καλλιέργειας ισχυρής και ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ γονέων και παιδιών.
Ο συγκεκριμένος κύκλος διαλέξων της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω το παιδί μου… ανακαλύπτω τον έφηβο» υλοποιείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων με το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια που είναι η πρώτη εξειδικευμένη μονάδα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner