Categories: Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Λευτέρης Καρχιμάκης που θα κατευθύνει το πρόγραμμα του κόμματος

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ορίστηκε συντονιστής της Ομάδας Προγράμματος ο Λευτέρης Καρχιμάκης.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Καρχιμάκης
Ο Λευτέρης ήταν ο βενιαμίν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ο συντονιστής της ομάδας προγράμματος του κινήματος.

Γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης και τα Δολιανά Αρκαδίας. Είναι γιος του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη.
Ο κ. Καρχιμάκης δεν έχει κλείσει καν τα 30 και παρ’ όλα αυτά είναι νομικός και πολιτικός επιστήμονας και εργάζεται στη Χάγη της Ολανδίας.
Προσηνής και χαμογελαστός, με πάθος χωρίς ένταση. Είναι ένας νέος άνθρωπος που σε κερδίζει με την ευγένεια και τις γνώσεις τους, που δεν διακατέχεται από την αλαζονεία της ημιμάθειας που καλλιεργήθηκε στο παρελθόν.
Ο Λευτέρης Καρχιμάκης εργάζεται τώρα ως Λέκτορας Πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία με την ερευνητική του δραστηριότητα να επικεντρώνεται στην Ευρωπαϊκή πολιτική. Κομβικό σημείο της ερευνητικής του πορείας αποτελεί η εργασία του για την κρίση στην Ελλάδα το 2010 και την συμβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ενώ πολύ πρόσφατα παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο George Washington την έρευνα του για τα Πράσινα Ομόλογα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο πανεπιστήμιο του Radboud παρουσίασε μια συγκριτική έρευνα για τις τακτικές διαχείρισης κρίσεων στην Ευρώπη. Πέραν όμως της ευρωπαϊκής διάστασης η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά και στην συσχέτιση διαχείρισης κρίσεων και δημοκρατίας.
Διδάσκει Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διαχείριση Κρίσεων ως Λέκτορας και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Leiden όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις πολιτικές επιστήμες. Επιπλέον έχει εκλεγεί εκπρόσωπος των Λεκτόρων στο Δ.Σ. της σχολής.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως νομικός στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα και ως νομικός και πολιτικός ερευνητής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν θεωρεί την πολιτική επάγγελμα και πως είναι αυταπόδεικτο ότι όποιος έχει μπει στην πολιτική για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ήταν αναποτελεσματικός και ζημιογόνος.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες – Κατηγορεί τον νυν πρόεδρο Λουίς Άρσε

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες (Evo Morales) δήλωσε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του…

12 ώρες ago

Τα 106 Πανεπιστημιακά Τμήματα που το πτυχίο τους είναι ακαδημαϊκά ισοδύναμο με μεταπτυχιακό τίτλο

Σε 106 τμήματα 17 ελληνικών πανεπιστημίων που ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10)…

18 ώρες ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Οδηγός ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές Αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), για…

19 ώρες ago

Συναγερμός για τη λειψυδρία στην Αθήνα – Για 4 χρόνια επαρκούν τα αποθέματα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ εξετάζοντας διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της πρωτεύουσας σε περίπτωση…

1 ημέρα ago

Ανάλυση Ζαχαρία Ζούπη: Καταβυθίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι προσπαθούν «να τον γλυτώσουν»

Σαρανταπέντε μέρες από την καθαίρεση του Σ. Κασσελάκη από την αμφιλεγόμενη πλειοψηφία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που…

1 ημέρα ago

Το Υπ. Υγείας για τον καρκίνος του παχέος εντέρου: Από το self test σε δωρεάν κολονοσκόπηση – Αναλυτικά η διαδικασία

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια δημοσιευμάτων με ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα self-test για τον καρκίνο…

1 ημέρα ago