«Νίκη Πολιτών»- Αγία Παρασκευή: Επιτυχημένη η συνάντηση κατοίκων στον Τσακό –  Υποβάθμιση της περιοχής

0

Με επιτυχία έγινε στον Τσακό – Αγίας Παρασκευής η πρώτη σειράς συναντήσεων – συνελεύσεων γειτονιάς που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής».

Με προεδρία της Δημ. Συμβούλου Τερψ. Γκιόκα και αρχική σύντομη εισήγηση του πρ. Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, στην κατάμεστη αίθουσα έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για πολλά προβλήματα της περιοχής αλλά και της πόλης ευρύτερα.

Η υποχρηματοδότηση των Δήμων, το διάταγμα για τον Υμηττό, τα όρια με τον Χολαργό, η πυροπροστασία, η ανάγκη μελέτης πυρασφάλειας, το ρυμοτομικό σχέδιο, τα Οικ. τετράγωνα 118 και 119 (πρ. Μακρή), οι καφέ κάδοι, η καθαριότητα σε πολλά σημεία, οι παιδικές χαρές, το Δημαρχείο, η Λαϊκή της οδού Επτανήσου, το τρίγωνο των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κουμουνδούρου, το κολυμβητήριο, φρεάτια, τα δένδρα στα πεζοδρόμια, το παρκάκι στο Κολυμβητήριο που είναι κλειστό, η οδός Λ. Κατσώνη, η ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής Ισότητας, οι ταχύτητες οχημάτων εντός της πόλης, παράπονα για τον ΕΦΚΑ ήταν τα κύρια θέματα που εθίγησαν.

Ο Γ. Σταθόπουλος απάντησε στο τέλος σε πολλές ερωτήσεις και διευκρίνισε αρκετά θέματα του Δήμου καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά.

Συνολικά ήταν διάχυτη η διαμαρτυρία όλων για εγκατάλειψη και υποβάθμιση της περιοχής.

Σημειώνουμε ότι μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και οι Ελ. Σταματάκη Δημ. Σύμβουλος, Δημ. Κονταξής πρ. Αντιδήμαρχος, Μαργ. Δημητριου – Καβρουδάκη πρ. Πρόεδρος Παιδικών σταθμών, Ανδρ. Γκιζιώτης Πρόεδρος Συλλόγου κατοίκων Τσακού που έκανε τοποθέτηση, Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος πρ. Προέδρος του Συλλόγου- Πρόεδρος «Φιλοχορευτών» που επίσης τοποθετήθηκε, Μαρία Γκασούκα Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μυγδάνης Πρόεδρος Δικτύου Αλληλεγγύης, Μαν. Μπεμπένης μέλος Συμβουλίου Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου κ.α.

Η επόμενη συνάντηση γειτονιάς θα γίνει στην περιοχή του Κοντόπευκου σε μέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner