Categories: Κοινωνία

Εκδήλωσεις στο Μεσολόγγι για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ως γνωστόν η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η διάγνωση σώζουν ζωές κι αυτό αφορά κάθε γυναίκα, που οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της.
Για το σκοπό αυτό  το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (Κέντρο Κοινότητας – Κοινωνικό Παντοπωλείο) διοργανώνουμε δράση ενημέρωσης στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 και για τις ώρες 10:30 π.μ. -13:00 μ.μ.
Είναι μία ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

Επιπλέον διοργανώνεται για το ίδιο θέμα εκδήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά», από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου στις 19:000 στο Κτίριο Χρυσόγελου (Μεσολόγγι).

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες – Κατηγορεί τον νυν πρόεδρο Λουίς Άρσε

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες (Evo Morales) δήλωσε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του…

12 ώρες ago

Τα 106 Πανεπιστημιακά Τμήματα που το πτυχίο τους είναι ακαδημαϊκά ισοδύναμο με μεταπτυχιακό τίτλο

Σε 106 τμήματα 17 ελληνικών πανεπιστημίων που ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10)…

18 ώρες ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Οδηγός ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές Αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), για…

19 ώρες ago

Συναγερμός για τη λειψυδρία στην Αθήνα – Για 4 χρόνια επαρκούν τα αποθέματα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ εξετάζοντας διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της πρωτεύουσας σε περίπτωση…

1 ημέρα ago

Ανάλυση Ζαχαρία Ζούπη: Καταβυθίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι προσπαθούν «να τον γλυτώσουν»

Σαρανταπέντε μέρες από την καθαίρεση του Σ. Κασσελάκη από την αμφιλεγόμενη πλειοψηφία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που…

1 ημέρα ago

Το Υπ. Υγείας για τον καρκίνος του παχέος εντέρου: Από το self test σε δωρεάν κολονοσκόπηση – Αναλυτικά η διαδικασία

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια δημοσιευμάτων με ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα self-test για τον καρκίνο…

1 ημέρα ago