Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Ανακοίνωση για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ)

0

2 Νοεμβρίου 2024: Συμμετέχουμε στις εκλογές για την ανάδειξη Αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ)- Δίνουμε δύναμη στη φωνή μας!

Ο θεσμός του Αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων, με 100 χρόνια ιστορίας και αγώνων, αφού κινδύνευσε με εξαφάνιση εξ αιτίας της απαράδεκτης τακτικής της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τραγικών συνδικαλιστικών λαθών τη διετία 2020-2022, αποτέλεσε ξανά την τελευταία διετία, τη φωνή του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Παρά το γεγονός ότι πολλές αρμοδιότητες έχουν περιέλθει σε μονοπρόσωπα και απολύτως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση όργανα (διευθυντές εκπαίδευσης), όλοι έχουν πια αντιληφθεί πόσο αναγκαία και απαραίτητη είναι η παρουσία των Αιρετών στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και η επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων στα συλλογικά όργανα.

Έχει πλέον καταπέσει σε όλους τους καλοπροαίρετους και η τελευταία αυταπάτη πως η αποχή και η μη συμμετοχή φέρνει αποτέλεσμα, πως η αποχή και η μη συμμετοχή φέρνει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, πως η αποχή και η μη συμμετοχή δεν δημιουργεί προβλήματα γιατί οι Αιρετοί θα υποκατασταθούν από του Συλλόγους εκπαιδευτικών, πως η αποχή και η μη συμμετοχή είναι νικηφόρα δράση!

Τραγική εξαίρεση στη στοιχειώδη λογική αποτελούν, για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας, οι οποίες για μικροπαραταξιακούς λόγους συνεχίζουν τον αδιέξοδο δρόμο της άρνησης και της αποχής, αδιαφορώντας για τον κλάδο, τον οποίο καλούν ανεπίγνωστα σε μία ακόμη συνδικαλιστική «αυτοχειρία».

Το μέτωπο του «παραλογισμού» έχει και αυτή τη φορά διαφορετικά χαρακτηριστικά:

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) δεν συμμετέχει στις εκλογές γιατί φοβάται πως θα αποδειχτεί ότι η πρώτη θέση που κατέλαβε στις εκλογές της ΔΟΕ οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μειωμένη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Σε μία διαδικασία που θα συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων θα φανεί το πραγματικό της μέγεθος και θα γκρεμιστεί το αφήγημα της δήθεν κυρίαρχης δύναμης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές εκλογές, όχι για τους λόγους που επικαλούνται (νοθεία, έλλειψη δια ζώσης επαφής κλπ), αλλά γιατί καταλαβαίνουν ότι έχουν ελπίδες μόνο σε ένα μικρό και μειοψηφικό συνδικάτο που θα ψηφίζουν οι λίγοι και οι πολλοί θα απέχουν. Αν δεν είχε προκύψει το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου 2024 στη ΔΟΕ θεωρούμε πως θα συμμετείχαν κανονικότατα στις εκλογές, καθώς είχαν προετοιμάσει το έδαφος ολόκληρη τη διετία 2022-2024, χαμηλώνοντας την κριτική στον θεσμό του Αιρετού και αρνούμενοι να δηλώσουν ξεκάθαρα αν θα συμμετέχουν ή όχι στην εκλογική διαδικασία.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν συμμετέχουν στις εκλογές, γιατί επιθυμούν και αυτές μικρό μειοψηφικό και ελεγχόμενο συνδικάτο, αλλά και γιατί δεν μπορούν να αποδεχτούν ποτέ ότι κάνουν λάθη. Η «επανάσταση» που νομίζουν ότι εκφράζουν είναι αλάνθαστη, ακόμα και όταν το 99,7% του ελληνικού λαού που δεν ενστερνίζεται τις αντιλήψεις του πολιτικού τους φορέα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πιστεύει το αντίθετο. Ένα τμήμα στελεχών τους, όμως, δήλωνε πως αν η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) συμμετείχε στις εκλογές το ίδιο θα έκαναν και αυτοί! Η «επανάσταση» όχι μόνο ετεροπροσδιορίζεται, αλλά έχει και τη δυνατότητα να μπορεί να υπερασπίζεται ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πράγματα και να έχει και στις δύο περιπτώσεις δίκιο!

Αυτή η μειοψηφία ετερόκλητων δυνάμεων έχει ως στόχο τον έλεγχο του συνδικάτου μέσα από την ψήφο των λίγων. Το πρόβλημά τους δεν είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά η μεγάλη συμμετοχή που φοβούνται ότι θα προκύψει μέσα από αυτή. Άλλωστε μια χαρά χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές ενημερώσεις συναδέλφων, όταν κρίνουν ότι τους χρειάζεται συμμετοχή για να «ψαρέψουν» ψηφοφόρους! Τότε δεν ενδιαφέρονται για τις δια ζώσης διαδικασίες τις οποίες θυμούνται κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές!

Για να πετύχουν αυτόν τους τον στόχο δεν διστάζουν ούτε μπροστά στην κατάργηση των Αιρετών. Για να παραπλανήσουν τους εκπαιδευτικούς και για να δώσουν δήθεν πολιτικά χαρακτηριστικά στην παραταξιακή τους ιδιοτέλεια,  μπερδεύουν στη δήθεν επιχειρηματολογία τους τον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εκλογές Αιρετών οι οποίες δεν είναι συνδικαλιστικές, αλλά υπηρεσιακές εκλογές που πραγματοποιούνται με το άρθρο 22 του ν.4728/2020, όπου δίνεται η δυνατότητα στην υπουργό Παιδείας να επιλέξει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Ό,τι και να κάνουν όμως, όλοι τούς έχουν αντιληφθεί και τους έχουν γυρίσει την πλάτη στο συγκεκριμένο θέμα. Η μόνη τους επένδυση είναι στην αποχή, την οποία στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν ως επιτυχία τους. Σε μία Χώρα που το 60% των ψηφοφόρων απείχε από τις ευρωεκλογές, σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θεωρεί μαζικότατες τις γενικές συνελεύσεις των 30 γνωστών και φίλων τους, αυτοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν μία ενδεχόμενη μικρή συμμετοχή, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη συμμετοχή στις εκλογές πάρα πολλών Συλλόγων στους οποίους είναι πρώτη δύναμη! Επιζητούν δήθεν δυνατό κίνημα καλώντας σε αποχή!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκει πάντα τη συμμετοχή και όχι την αποχή, την παρουσία από την απουσία, τις πλειοψηφίες ακόμα και αν δεν την περιλαμβάνουν και όχι τις «βολικές» μειοψηφίες.

Δεσμευόμαστε ότι τα στελέχη μας από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι εκπρόσωποι όλων των εκπαιδευτικών και όχι μόνο αυτών που τους ψήφισαν. Δεσμευόμαστε πως θα αγωνίζονται για διαφάνεια, ισονομία και λογοδοσία, για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου με βάση και τις διαπιστωμένες ανάγκες αλλαγών, για μοριοδότηση όλων των αποσπάσεων και πραγματοποίησή τους από το ΚΥΣΠΕ και όχι από τα υπουργικά γραφεία, για επαναφορά των Αιρετών στα Συμβούλια επιλογής στελεχών, για διοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο και με σεβασμό στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν είναι αριθμοί.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δείξουν την αντίθεσή τους στην Κυβέρνηση με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία, να ψηφίσουν όποιους νομίζουν καταλληλότερους να τους εκπροσωπήσουν, να δυναμώσουν τη φωνή του κλάδου και μην αφήσουν ανεξέλεγκτη τη Διοίκηση να κάνει ό,τι θέλει

Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας!
Ψηφίζουμε μαζικά και εκλέγουμε Αιρετούς!
Δεν αφήνουμε την εκπροσώπησή μας σε δοτούς που συμφωνούν σε όλα!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner