Ο Κασσελάκης παρουσίασε νέα ιστοσελίδα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», για να δημιουργήσει δικό του μητρώο – Διάσπαση ή διαγραφή;

0

«Φωτιές» άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η πρόσκληση που απηύθυνε στα μέλη του κόμματος, αλλά και στους υποστηρικτές του ο έκπτωτος Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης να εγγραφούν εκτός από τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και στην προσωπική του ιστοσελίδα, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε μια νέα, προσωπική, πλατφόρμα ονομάζοντάς τη «odikosmassyriza.gr», που αποτελεί και μια παράλληλη δομή με εκείνη του κόμματος.
Αναφερόμενος στο site, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στη συνέντευξή του, μεταξύ άλλων: «Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να (με) στηρίξει, πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ (Οργανώσεις Μελών), να κάνει εγγραφή και στο δικό μας site, odikomassyriza.gr».
Στη νέα πλατφόρμα το σύνθημα είναι «η φωνή μας είναι το Συνέδριο» και με hashtag το «Είμαι εδώ», ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερωτηματολόγιο της εγγραφής για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ» ζητείται ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και διεύθυνση, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα ερωτήματα «αν είστε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» και «αν θέλετε να γίνετε εθελοντής».
Με την ενέργειά του αυτή επιθυμεί έτσι να φτιάξει ένα «κύμα δημοκρατίας», όπως λέει ο ίδιος, που θα ακυρώσει τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρώτος σταθμός σε αυτήν την πορεία είναι η εκλογή αντιπροσώπων για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος στις αρχές Νοεμβρίου.
Η συγκέντρωση των στοιχείων των υποστηρικτών του δεν έχει ορίζοντα μόνο την εκλογή αντιπροσώπων και το συνέδριο, διαδικασίες που θα ξεκινήσουν σε 20 μέρες. Ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του εξετάζουν διάφορά σενάρια που στο τέλος μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στη δημιουργία νέου κόμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ε κάποια Μέσα Ενημέρωσης διακινήθηκε η πληροφορία πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξετάζει να κινητοποιήσει τους οπαδούς του προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα κρίνει την υποψηφιότητά του. Το σχέδιο αυτό εδράζεται στην ανησυχία του επιτελείου Κασσελάκη πως το προσεχές έκτακτο συνέδριο δεν θα συζητήσει καν την έγκριση της δικής του υποψηφιότητας, όπως έχει άλλωστε ξεκαθαρίσει η Κουμουνδούρου, που χαρακτήρισε αμετάκλητη την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, στην χθεσινή το συνέντευξη, εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες εβδομάδες πιθανότατα θα διασπαστεί, είτε επειδή θα διαγράψει τους διαφωνούντες είτε επειδή δεν υπάρχει περιθώριο συνύπαρξης με την άλλη πλευρά. «Όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είτε μέλος της ΚΕ είτε βουλευτής ψεύδεται εν γνώση του, καταπατά το καταστατικό» είπε και πρόσθεσε πως για αυτό «πρέπει να επιληφθεί και η επιτροπή δεοντολογίας». Παράλληλα, σε ερώτηση εάν υπάρχει περιθώριο συνύπαρξης με την απέναντι πλευρά απάντησε πως «απ’ ό,τι φαίνεται εκείνοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με μένα».

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συγκεντρώνει υπογραφές υποστηρικτών του απλά και μόνο για να πιέσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατρέψει την απόφασή της να τον αποκλείσει από την κούρσα για την προεδρία του κόμματος, αλλά για να δημιουργήσει μια παράλληλη δομή, έναν δικό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε αυτό γίνεται ξεκάθαρο και από το γεγονός ότι επιστρατεύει τον ισχυρισμό πως παραμένει ακόμα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επιχειρήματα του τύπου «αν απειλείται κάτι αυτή τη στιγμή είναι η συνέχεια της πολιτικής καριέρας όσων βιοπορίζονται από αυτό το κόμμα», οξύνοντας την εσωκομματική αντιπαράθεση, ώστε την επόμενη μέρα να έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο δικό του πολιτικό σχηματισμό μακριά από την Κουμουνδούρου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner