Categories: Διεθνή

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ισμαήλ Καανί, του διοικητή της Δύναμης Κουντς του (IRGC), διαψεύδοντας προηγούμενες φήμες για την τύχη του

Ο διοικητής της  δύναμης Quds (Quds Force) του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (Iranian Revolutionary Guards CorpsIRGC) Ισμαήλ Καανί (Esmail Qaani) είναι ζωντανός και μάλιστα εθεάθη στην Τεχεράνη διαλύοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν για την τύχη του.

Πάντως η κρατική τηλεόραση του Ιράν ποτέ δεν αποδέχτηκε τις φήμες και γι’ αυτό μετέδωσε σήμερα πλάνα ενός ατόμου, που εμφανίστηκε να είναι ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμης Κουντς της χώρας Ισμαήλ Καανί.
Τα πλάνα προέρχονται από μία τελετή επαναπατρισμού στο Ιράν της σορού του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Αμπάς Νιλφορουσάν (Abbas Nilforoushan), 58 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό. Η σορός του Nilforushan μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Βηρυτό στο Ιράκ για την κηδεία του και στη συνέχεια στο Ιράν για ταφή.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για τον Καανί μετά την εξαφάνισή του από το προσκήνιο. Κάποια ΜΜΕ και μάλιστα αραβόφωνα, ανέφεραν ότι ο Ιρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στο Λίβανο, που είχε ως στόχο τον Χασέμ Σαφιεντίν, εξάδελφο του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλαν, ενώ υπήρξαν και ισχυρισμοί ότι μπορεί να υπέστη καρδιακή προσβολή, ή ότι ανακρινόταν από τις ιρανικές Αρχές ως πιθανός κατάσκοπος της ισραηλινής Μοσάντ.
Στα πλάνα διακρίνεται ο Καανί στην Καρμπάλα του Ιράκ στην κηδεία του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιλφορουσάν (Abbas Nilforoushan), που σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό μαζί με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Επίσης ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν Μοχάμαντ Μπακέρ Κάλιμπαφ (Mohammad Baqer Qalibaf), ο οποίος βρέθηκε προχθές σε ημερήσιο ταξίδι στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, χαρακτήρισε ψευδείς και προκατειλημμένες τις φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον Διοικητή της Δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ταξίαρχο Esmail Qaani.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Τσούλιας*: Cern, το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μπορεί να θεωρηθεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του ανθρώπου. Και δεν είναι ένα…

21 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη, στις επόμενες εκλογές

Την πεποίθησή του, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή…

21 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: To βαν της ανακύκλωσης συσκευών έρχεται στην Πλατεία Αναλήψεως 29 και 30 Οκτωβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων, το βαν της ανακύκλωσης συσκευών…

21 ώρες ago

Χαλάνδρι: 49χρονος απείλησε τρεις ανήλικους με μαχαίρι

Συνελήφθη, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 49χρονος άνδρας κινεζικής…

1 ημέρα ago

Μάνος Κρανίδης*: «Ανακαινίζω Νοικιάζω», πρόγραμμα επιδότησης για κενές κατοικίες. Προϋποθέσεις ένταξης, απαιτούμενές αλλαγές και σημαντικές συμβουλές.

Στο πλαίσιο της Στεγαστικής Πολιτικής προκηρύχθηκε  προ 3 μηνών ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για κενά…

1 ημέρα ago

Politico: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς μία ακόμη κατάρρευση

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα οδεύει προς μία ακόμη κατάρρευση», αναφέρει για τον…

1 ημέρα ago