Categories: Κοινωνία

Συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10-13 Οκτωβρίου 2024 στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.  Τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννη Μυλωνάκη εκπροσώπησε η κ. Χρυσούλα Ξύγγη, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικού Διαλόγου, ενώ στο συνέδριο συμμετείχε και ο κ. Σεραφείμ Χλαπουτάκης, Συντονιστής του προγράμματος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της υλοποίησής του στον Δήμο. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, απένειμε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής τιμητικό έπαινο για την Πρόληψη Υγείας μέσα από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας καθώς και για την δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων κατά τη χρονική περίοδο 2019-2024.  Η κ. Ξύγγη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Δίκτυο για τη σημαντική αυτή διάκριση, τονίζοντας τη σημασία της 10ετούς και πλέον λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας στην Αγία Παρασκευή.

«Η διάκριση αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης και δέσμευση για τον Δήμο μας να συνεχίσει να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας υγείας, με στόχο πάντα την ευημερία των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κα Ξύγγη συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Παρουσίαση Προγράμματος Διαφύλαξης Γονιμότητας” και μεταξύ άλλων,  αναφέρθηκε στην πρόσφατη δράση που διοργανώθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας της πόλης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, και αφορούσε την παροχή ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων μέτρησης των επιπέδων της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (ΑΜΗ) που έγιναν στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Οι αλλαγές που ζητούν Δούκας, Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου από τον Ανδρουλάκη

Αναμφίβολα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε και αυτές τι…

3 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*:  Συνεχίζουμε ενωτικά, συλλογικά, αποτελεσματικά

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. κατέδειξε χρήσιμα συμπεράσματα. Ως πρώτα βασικά…

4 ώρες ago

ΔΟΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου, και απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει ανακοινώσει 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου και…

7 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Cern, το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μπορεί να θεωρηθεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του ανθρώπου. Και δεν είναι ένα…

1 ημέρα ago

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη, στις επόμενες εκλογές

Την πεποίθησή του, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή…

1 ημέρα ago