Categories: Εκπαίδευση

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη – Έστειλε εξώδικο σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή για τη διαρροή του

Με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κηρύχτηκε νέος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί το πόθεν έσχες του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. δημοσιοποιήθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Μετά από αυτό η υπήρξε οργισμένη αντίδραση από την πλευρά Κασσελάκη, η οποία κατηγορεί την Κουμουνδούρου για επιλεκτική διαρροή και ζητά την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, ενώ έστειλε εξώδικο σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος υπογράφει το εξώδικο ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ζητά άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν διαφορετικά αυτή θα γίνει από εισαγγελέα.
Από την άλλη πλευρά, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου
Λίγο μετά τις 2 μ.μ. ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου για τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Το εξώδικο Κασσελάκη σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή
Στο εξώδικο που έστειλε σε ΠΓ και ΚΕ ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο «για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητά μου ατομικά και ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».
«Καλώ τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επισημαίνει.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε ολόκληρο το εξώδικο Κασσελάκη

Την άμεση παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης
Την ίδια στιγμή ο Μανώλης Καπνισάκης κατηγορεί το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του Στέφανου Κασσελάκη με αυτή τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με το πόθεν έσχες του και ζητά και αυτός την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου «η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων».

Οι γκρίζες ζώνες στο πόθεν έσχες Κασσελάκη
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 30 Ιουνίου 2024.

Το 15σέλιδο πόθεν έσχες Κασσελάκη κατατέθηκε μαζί με την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή και αναμένεται να εξεταστεί από την Πολιτική Γραμματεία μαζί με τους φακέλους των υποψηφιοτήτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ, στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη εντοπίζονται «θολά» σημεία, με την εφημερίδα να θέτει ερωτήματα αναφορικά με το Excel που είχε δώσει στη δημοσιότητα, ενώ ο συντάκτης διερωτάται αν τα έγγραφα που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το σύνολο εκείνων που υπέβαλε και στη Βουλή.
Ένας υποψήφιος πρόεδρος με μεγάλο έσχες αλλά χωρίς πόθεν» αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ, κατά την ΕΦΣΥΝ, στο πόθεν έσχες που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Αγία Παρασκευή: Συνάντηση του Γιάννη Μυλωνάκη με τον Υφ. Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου για τη δημοτική συγκοινωνία

Ο σχεδιασμός του Δήμου για  τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη και οι ενέργειες που…

13 λεπτά ago

Ελαιόλαδο: Στα 10,2 ευρώ/κιλό το πρώτο συμβόλαιο της χρονιάς – Σε χαμηλότερα επίπεδα θα κινηθεί η φετινή τιμή

Στα 10,20 ευρώ το κιλό η τιμή για την πρώτη παρτίδα ελαιόλαδου, για τη σεζόν…

39 λεπτά ago

«ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» – Χάρης Ρώμας: Προεκλογικά στηρίζει – Μετεκλογικά απολύει!!!

Με παρέμβαση η δημοτική παράταξη "Χαλάνδρι στο Φως" με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα, καταγγέλλει τη…

10 ώρες ago

Ναυμαχία των Εχινάδων ή της Ναυπάκτου (Lepanto)

Το παρόν άρθρο συνιστά το πλήρες κείμενο της Ομιλίας του Προέδρου της Οινιαδών Ανάπτυξις, κ.…

10 ώρες ago

Η διακήρυξη ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 20 του Νοέμβρη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, την πραγματοποίηση 24ωρης…

12 ώρες ago

Το Ιράν έχει τουλάχιστον 10 σενάρια για να απαντήσει σε πιθανή επίθεση του Ισραήλ

Ενημερωμένες πηγές του Ιράν ανέφεραν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν προετοιμάσει τουλάχιστον δέκα σενάρια για…

22 ώρες ago