Έπεσε η ψευδοροφή του 1ου νηπιαγωγείου Γραμματικού, ευτυχώς χωρίς θύματα

0

Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 04/10 στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, του Δήμου Μαραθώνα
Συγκεκριμένα η ψευδοροφή σε αίθουσα του νηπιαγωγείου έπεσε πάνω στα θρανία των μικρών μαθητών και από θαύμα γλίτωσαν τα παιδιά διότι είχαν σχολάσει λίγη ώρα νωρίτερα.
Το συμβάν γνωστοποιήθηκε από τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:
«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την μεγάλη ανησυχία για το περιστατικό στο Νηπιαγωγείο του Γραμματικού.
Σε καμία περίπτωση δεν το αντιμετωπίζουμε σαν ένα μικρό πρόβλημα, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο σχολείο και κίνησα τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιβάλλεται η ψυχραιμία και η συνεργασία όλων μας ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να επιβληθούν οι οποίες ευθύνες αναλογούν στο καθένα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, ότι με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που έγινε το συμβάν.
Όσο για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και των συνεργατών του που για ακόμη μια φορά, με φωνές, λοιδορίες, δηλ την μόνη αντιπολίτευση που ξέρουν, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σ αυτό τον κατήφορο.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις σε ότι προκύπτει


Η αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνα, στον οποίο υπάγεται το Γραμματικό, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, καταγγέλλοντας ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία παιδιών και έχει ελλιπή νομιμοποιητικά έγγραφα. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής, υποστήριξε ότι εδώ και μήνες ζητούν επίσημα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δήμο, χωρίς όμως να τα έχουν λάβει ακόμη. Η παράταξή του «Εμείς-Μαραθώνας» απέστειλε, μάλιστα, επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ζητώντας άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του χώρου.
Γράφουν οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης:
«Στο Γραμματικό Αττικής του δήμου Μαραθώνα, από την προηγούμενη ακόμα σχολική χρονιά που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2023, λειτουργεί Νηπιαγωγείο κάτω από κερκίδες γηπέδου, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία. Με μεγάλη ανησυχία και μοναδικό μέλημά μας να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των χρηστών του, αναζητούμε εδώ και ένα χρόνο το φάκελο νομιμότητας (οικοδομική άδεια ακόμα τακτοποίηση, στατική μελέτη, κ.ά μελέτες). Το μοναδικό έγγραφο που εντοπίσαμε είναι το πρακτικό επιτροπής ακαταλληλότητας
Επίσης τονίζεται: «Καθώς το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου είναι άξιο να σημειωθεί ότι η μέση διανυόμενη απόσταση από μαθητή (νήπιο) από το κέντρο του Γραμματικού ως το Νηπιαγωγείο είναι 1500 μέτρα ενώ η νομοθεσία απαιτεί μόλις 400 έως 500 μέτρα για τη χωροθέτηση Νηπιαγωγείου.
Η ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων που κάνουν χρήση του ανωτέρω κτιρίου, συμφωνεί με την αγωνία πολλών συνδημοτών μας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη σαφών απαντήσεων προς όλους μας. Άλλωστε οι μνήμες του περσινού ατυχήματος της πτώσης της οροφής σε σχολείο του Βαρνάβα οφείλουν να μας κρατούν σε εγρήγορση».
Πατώστε Εδώ και δείτε ολόκληρη την επιστολή
Χθες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής σε ανάρτηση του στο facebook γράφει:

«Αδιανόητο!!!
Σημερινό video από την κατάρρευση της οροφής στο ολοκαίνουριο, κατω από κερκίδες, Νηπιαγωγείο Γραμματικού…
Τόσους μήνες ζητάμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα του συγκεκριμένου χώρου και ακόμη μας τα δίνουν…
Αυτοί,
Ανίκανοι και Επικίνδυνοι μαζί…
Εμείς, Οργισμένοι, Θλιμμένοι και Ντροπιασμένοι!!!»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner