Δήμος Αθηναίων: Ξεπεράσαμε τα 3.000 νέα δέντρα

0

Με αφορμή τη φύτευση 3.000 νέων δέντρων στην Αθήνα από την έναρξη του έτους, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε το άλσος Παγκρατίου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργο Αποστολόπουλο και εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας συμμετείχαν στη συμβολική φύτευση 30 δέντρων.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Πιστοί στην προεκλογική δέσμευσή μας, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Αθήνα. Από την αρχή του έτους, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 3.000 δέντρα ενώ σήμερα πραγματοποιούμε μία συμβολική δενδροφύτευση με επιπλέον 30 δέντρα στο Άλσος Παγκρατίου. Οι δενδροφυτεύσεις μας, τις οποίες οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν μέσω της εφαρμογής Athens Trees, γίνονται με τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή κατοίκων, σχολείων, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Όλοι μαζί, προχωράμε δυναμικά με στόχο τα 5.000 δέντρα μέχρι το τέλος του 2024».
Σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη για μια πράσινη Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχουμε ενισχύσει την πόλη μας με ελιές, πλατάνια, γιακαράντες, κουτσουπιές, μουριές, νεραντζιές και χαρουπιές. Επιταχύνουμε τους επόμενους τρεις μήνες με φυτεύσεις νέων δέντρων στον Λόφο του Λυκαβηττού, τον Εθνικό Κήπο, τα Άλση Χωροφυλακής, Ευελπίδων, καθώς και στην Αλεπότρυπα στην Κυψέλη όπου θα δημιουργηθεί ένα microforest, με χιλιάδες φυτικά είδη, προσφέροντας μια ανάσα πρασίνου στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Ευρώπης. Η αλλαγή πετυχαίνει με ομαδική προσπάθεια και αυτός είναι ο στόχος μας σε όλα τα επίπεδα».
Στην πρωτοποριακή εφαρμογή Athens Trees, μπορείτε να δείτε κάθε νέα δενδροφύτευση που έχει γίνει στην Αθήνα: https://athenstrees.cityofathens.gr/

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner