Συμβαίνει τώρα: Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ [Βίντεο]

0

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reutters, απόψε Τρίτη (1/10), ως αντίποινα για την εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον των συμμάχων της Χεζμπολάχ της Τεχεράνης στον Λίβανο.
Οι σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρο το Ισραήλ και ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ και στην κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη μετά τη μετάβαση των Ισραηλινών στα καταφύγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης κείτονταν στο έδαφος κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων.
Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν πυραύλους να αναχαιτίζονται στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν εκτοξευτεί έως και 100 πύραυλοι.


Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν αναμενόταν να είναι εκτεταμένες και ζήτησε από τους πολίτες να καταφύγουν σε ασφαλείς χώρους σε περίπτωση επίθεσης.
Το Ιράν έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί μετά τις επιθέσεις που σκότωσαν την ανώτατη ηγεσία των συμμάχων του της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Η εκτόξευση πυραύλων έγινε αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του είχαν εξαπολύσει χερσαίες επιδρομές στον Λίβανο, αν και τις περιέγραψε ως περιορισμένες. Η ισραηλινή εκστρατεία στον Λίβανο είναι η μεγαλύτερη κλιμάκωση του περιφερειακού πολέμου από τότε που ξέσπασαν μάχες στη Γάζα πριν από ένα χρόνο.


Στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.
«Συζητήσαμε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή», είπε ο Μπάιντεν στο X σχετικά με μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την αντιπρόεδρο Kamala Harris και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου νωρίτερα την ημέρα. 

Δείτε σε βίντεο της εφημερίδας NYTIMES, την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner