«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για τη μη λειτουργία αθλητικών προγραμμάτων.

0

H δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται «έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι τόσους μήνες δεν προχώρησαν στην προκήρυξη της σχετικής πρόσληψης ενδιαφέροντος για τις σχετικές θέσεις προσωπικού», ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε γυμναστές και να λειτουργούν όλα τα προγράμματα κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι που γράφαμε και διατυμπανίζουμε το μείζον θέμα της αύξησης των μηνιαίων συνδρομών των ωφελούμενων από τα δημοτικά αθλητικά προγράμματα, δυστυχώς όμως ήρθε η πεζή πραγματικότητα να το κάνει ακόμα χειρότερο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου παρευρέθηκε ομάδα κυριών η οποία διαμαρτυρήθηκε στον Δήμαρχο και το Σώμα σχετικά με το δημοτικό πρόγραμμα aqua aerobic το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Παράλληλα, δεν λειτουργούν τα δημοτικά προγράμματα Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Καλλιτεχνική Γυμναστική.

Στην ερώτησή μας προς τη Δημοτική Αρχή γιατί δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα με την πλήρωση της εν λόγω θέσης οι απαντήσεις ήταν αόριστες. Όταν δευτερολόγησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Χρήστος Κιάκος ανέφερε ότι από 27 Μαΐου υπάρχει σχετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη θέσεων (υπ’αριθμ. πρωτ. 43554/27-05-2024).
Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι τόσους μήνες δεν προχώρησαν στην προκήρυξη της σχετικής πρόσληψης ενδιαφέροντος για τις σχετικές θέσεις προσωπικού (γυμναστών) ενώ είχαν στα χέρια τους το εν λόγω εγκριτικό έγγραφο.
Η ερώτησή μας προς τη Δημοτική Αρχή είναι συγκεκριμένη: «Γιατί δεν προκήρυξε νωρίτερα τις θέσεις των 12 γυμναστών (έστω και λιγότερων από αυτούς που είχαν εγκριθεί) ώστε να μην κοπεί κανένα δημοτικό πρόγραμμα;»
Το γεγονός της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου που συχνά επικαλείται τον τελευταίο καιρό η σημερινή Διοίκηση δεν είναι ικανή συνθήκη να δικαιολογήσει την κωλυσιεργία που έχει επιδειχθεί μπροστά στις ανάγκες των συνδημοτών μας για άθληση σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
Άλλωστε, ο μαζικός αθλητισμός είναι μια καλή διέξοδος από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, παράλληλα με τα πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner