Categories: Διεθνή

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από καμία πηγή και αναπαράγονται από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για θάνατο ή τραυματισμό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (Yahya Sinwar), σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Παρόλα αυτά, η Jerusalem Post, αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες. Μια άλλη πηγή, που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα, θα έπρεπε να έχει τις σχετικές πληροφορίες, είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.

Το Ισραήλ ερευνά την πιθανότητα, αν και εξαιρετικά απίθανο, να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, Γιάχια Σινγουάρ, ακολουθώντας τις στρατιωτικές πληροφορίες, σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κάσπιτ (Ben Caspit).

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla σημειώνει ότι η Shin Bet έχει απορρίψει την αναφορά και πιστεύει ότι ο Σινουάρ είναι ζωντανός.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, που ερευνώνται, υποστηρίζουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του IDF στη Γάζα.

Πάντως ο ισραηλινός στρατός εξετάζει και το σενάριο ο ηγέτης της Χαμάς να βρίσκεται εκτός δικτύου, ώστε να μην εντοπίζονται τα ίχνη του.

Η Jerusalem Post υπενθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο, διέρρευσαν πολυάριθμες αναφορές ότι ο Σινουάρ ήταν νεκρός ή τραυματισμένος, είχε καταφύγει στο Σινά ή είχε αποκοπεί με άλλον τρόπο από το δίκτυό του και ότι δεν είχε πλέον τη διοίκηση. Αργότερα αποδείχθηκε ότι απλώς δεν είχε επαφή ως μέρος της τακτικής του.

Είναι επίσης πιθανό ορισμένοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον διοικητών μεσαίου επιπέδου της Χαμάς για να τους κάνουν να κλείσουν κάποιες από τις δικές τους συμφωνίες για ασυλία, εάν επιστρέψουν Ισραηλινούς ομήρους που έχουν υπό κράτηση.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Τσούλιας*:Κριτική θεώρηση του debate και των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευσα ένα άρθρο για το γενικό πολιτικό κλίμα του debate, που ήταν απόλυτα θετικό για…

7 ώρες ago

Ο Γερουλάνος παίρνει θέση για την κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη: Απαιτείται σοβαρότητα – Τεχνητές εντάσεις δεν αφορούν κανέναν

Ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, πήρε θέση στην άγρια κόντρα που…

11 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Επίσημα εγκαίνια Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλεί στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού το…

16 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Πλήρης νομική στήριξη των πολιτών, κατά της κεραίας στο Πάτημα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου ενημερώνει τους δημότες ότι στήριξε την εκδίκαση ασφαλιστικών…

17 ώρες ago

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για τη μη λειτουργία αθλητικών προγραμμάτων.

H δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται…

17 ώρες ago

Μαρινέλλα: Κλινικά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται η Μαρινέλλα λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, σύμφωνα με το…

20 ώρες ago