Categories: Κοινωνία

«Χαλάνδρι στο Φως» – Χάρης Ρώμας: Καμιά συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας με ανάρτησή του  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αιτιολογεί την αρνητική ψήφο, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, σε ένταλμα προπληρωμής για τη μετακίνηση υπαλλήλου του Δήμου στη Βόρεια Μακεδονία το διάστημα 22 – 24/09/2024, με σκοπό τη συμμετοχή του σε Partner Meeting αναφέροντας χαρακτηριστικά «άλλο εθνικισμός άλλο πατριωτισμός»

Αναλυτικά η ανάρτηση το κ. Ρώμα
«Σαν παράταξη νομίζω οφείλουμε μια δημόσια εξήγηση δεδομένου ότι στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 ήμασταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που δεν ενέκρινε το χρηματικό κονδύλι για μετακίνηση και διαμονή υπαλλήλου του Δήμου μας στην Βόρεια Μακεδονία, με σκοπό την συμμετοχή του σε Partner Meeting.
Διευκρινίζουμε ευθύς – εξαρχής ότι η στάση μας ήταν στάση ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μακριά από κάθε στείρο Εθνικισμό.
Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα είναι Βορειομακεδονίτισσα πολιτικός, πανεπιστημιακός και νομικός, σλάβο – μακεδονικής εθνικότητας.
Η γυναίκα αυτή από τις 12 Μαΐου 2024 υπηρετεί ως Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας. Η γυναίκα αυτή, επίσης, έκανε το ατόπημα να αποκαλέσει δημοσίως στην χώρα της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!
Μετά από διαμαρτυρίες της διεθνούς κοινότητας δήλωσε ότι είναι προσωπικό της δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» παρ΄ ότι, δήθεν, σέβεται την συμφωνία των Πρεσπών.
Αμέσως μετά και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μιτσκόσκι, για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του ακολούθησε το παράδειγμα της Προέδρου και αποκάλεσε την χώρα του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», νέτο – σκέτο. Το κάνει ακόμη μέχρι σήμερα!
Επειδή εμείς στην παράταξη μας δεχόμαστε την συμφωνία των Πρεσπών, παρ’ όλο ότι πολλοί εξ ημών δυσκολευτήκαμε να την χωνέψουμε, ακολουθούμε όμως τον νόμο της διεθνούς διπλωματίας: «Μια διεθνής συμφωνία δεν ακυρώνεται εκ των υστέρων», καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση πολιτειακών παραγόντων της γείτονος χώρας και φυσικά δεν θέλουμε ο Δήμος Χαλανδρίου, ο Δήμος μας, να διατηρεί σχέσεις συνεργασίας μαζί της σε κανένα επίπεδο.
Ως διαμαρτυρία φυσικά.
Συνεπώς δεν εγκρίνουμε κανένας υπάλληλος του Δήμου να συμμετάσχει σε κανένα partner meeting που θα διεξαχθεί εκεί και φυσικά καταψηφίζουμε επισημαίνοντας ότι η προσβολή προς την χώρα μας είναι νωπή, συνεχιζόμενη και πιθανόν να μην αρθεί ποτέ!

Χάρης Ρώμας
Αντιπρόεδρος  Επιτροπης Πολιτισμού & Νεολαιας της Κ.Ε.Δ.Ε.
Αρχηγός της Ελάσσονος  Αντιπολίτευσης 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ
“»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ο Γερουλάνος παίρνει θέση για την κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη: Απαιτείται σοβαρότητα – Τεχνητές εντάσεις δεν αφορούν κανέναν

Ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, πήρε θέση στην άγρια κόντρα που…

3 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Επίσημα εγκαίνια Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλεί στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού το…

8 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Πλήρης νομική στήριξη των πολιτών, κατά της κεραίας στο Πάτημα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου ενημερώνει τους δημότες ότι στήριξε την εκδίκαση ασφαλιστικών…

9 ώρες ago

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για τη μη λειτουργία αθλητικών προγραμμάτων.

H δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται…

9 ώρες ago

Μαρινέλλα: Κλινικά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται η Μαρινέλλα λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, σύμφωνα με το…

12 ώρες ago

Η ιστορία της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει επιθέσεις στα σύνορα του νότιου Λιβάνου με το Ισραήλ για σχεδόν ένα…

22 ώρες ago