Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.):  Nα αποσυρθεί η διάταξη του Υπ. Εσωτερικών που απαγορεύει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον κύκλο κινητικότητας

0

H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με ανακοίνωσή με ανακοίνωσή της ζητά να αποσυρθεί από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε για ψήφιση τη Βουλή, η διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών που απαγορεύει την κινητικότητα στους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε για ψήφιση τη Βουλή, ενσωματώνεται διάταξη η οποία απαγορεύει με τρόπο απόλυτο και καθολικό στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, δηλαδή τους απαγορεύει να κάνουν αίτηση ώστε να έχουν δικαίωμα μετάταξης ή απόσπασης σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η διαδικασία αυτή μέχρι και σήμερα άνηκε σε ένα πεδίο όπου η συμμετοχή αυτή στον κάθε κύκλο κινητικότητας των εκπαιδευτικών τελούσε υπό την έγκριση των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΔΕ).
Η επιλογή αυτή αποτελεί μια συνειδητή στρατηγική επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τον ισχυρισμό της εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού, ένα ισχυρισμό ο οποίος και αποκρύπτει την ίδια στιγμή τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη και να διαμορφώσει δημόσιες πολιτικές που θα δώσουν ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα ζητήματα μακριά από προσεγγίσεις με όρους αποκλεισμών

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner