Categories: Εκπαίδευση

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Να αποσυρθεί η διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών που απαγορεύει την κινητικότητα στους εκπαιδευτικούς

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), με ανακοίνωσή της ζητά να αποσυρθεί από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε για ψήφιση τη Βουλή, η διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών που απαγορεύει την κινητικότητα στους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ
«Στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε για ψήφιση τη Βουλή, υπάρχει διάταξη η οποία απαγορεύει, πλέον, καθολικά στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παίρνουν μέρος, εφεξής, στον κύκλο κινητικότητας δηλαδή να μετατάσσονται ή να αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έπαιρναν μέρος στον κύκλο κινητικότητας ύστερα από έγκριση των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΔΕ).
Συγκεκριμένα η διάταξη προβλέπει στο Άρθρο 55 Έκταση εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 4440/2016:

Στην παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4440/2016 (Α΄ 224), περί έκτασης εφαρμογής, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) προστίθενται οι λέξεις «, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους,», β) οι λέξεις «, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, και τους υπαλλήλους ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε νοσοκομεία» αντικαθίστανται από τις λέξεις «και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:
«4. Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β. Α.Ε.), οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής Αρρένων Βόλου, οι υπάλληλοι όλων των κλάδων, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και των στρατιωτικών νοσοκομείων, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.».
Η διάταξη αυτή αφαιρεί ένα ακόμη δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μετατάσσονται ή να αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες, για καθαρά λόγους εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη διάταξη και να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς για να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν ακόμα στην εκπαίδευση.»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Τσούλιας*:Κριτική θεώρηση του debate και των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευσα ένα άρθρο για το γενικό πολιτικό κλίμα του debate, που ήταν απόλυτα θετικό για…

4 ώρες ago

Ο Γερουλάνος παίρνει θέση για την κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη: Απαιτείται σοβαρότητα – Τεχνητές εντάσεις δεν αφορούν κανέναν

Ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, πήρε θέση στην άγρια κόντρα που…

7 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Επίσημα εγκαίνια Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλεί στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού το…

13 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Πλήρης νομική στήριξη των πολιτών, κατά της κεραίας στο Πάτημα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου ενημερώνει τους δημότες ότι στήριξε την εκδίκαση ασφαλιστικών…

13 ώρες ago

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη Δημοτική Αρχή για τη μη λειτουργία αθλητικών προγραμμάτων.

H δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται…

14 ώρες ago

Μαρινέλλα: Κλινικά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται η Μαρινέλλα λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, σύμφωνα με το…

16 ώρες ago