Έφη Χαλάτση*: Γιατί με Γερουλάνο

0

Ο ευρωεκλογές ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Οι λογικές αλαζονείας, ο υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών στο Μαξίμου Α.Ε. και η βαθιά ταξικά ιδεολογική επιλογή της κατεύθυνσης αναπτυξιακών πόρων στους λίγους και όχι στους πολλούς, τελειώνουν. Η ακρίβεια τρώει τα εισοδήματα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η περίφημη «ανάπτυξη» αφορά μόνο ολίγους «εκλεκτούς». Η απαξίωση του Κράτους Δικαίου, η αποσάρθρωση του ΕΣΥ και όλων των κοινωνικών παροχών του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον ορατά από όλους.

Όσο βέβαιο είναι όμως ότι η πτώση της Δεξιάς κυβέρνησης δεν θα αργήσει και θα γίνει με πάταγο, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι δεν αρκεί η λογική του «ώριμου φρούτου».

Από την άλλη, είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τις αγωνίες των δημοκρατικών πολιτών που ψάχνουν διέξοδο έκφρασης. Η βαθύτατη δομική εσωτερική πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική και υφολογική του διχόνοια, οδήγησε στις πολλαπλές διασπάσεις και στην καθαίρεση του νεοφώτιστου αρχηγού.

Tο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αύξησε τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές, αλλά δεν κατάφερε να πείσει παρά ελάχιστους από το 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρων που γύρισαν την πλάτη τους σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πετύχαμε.

Τώρα, είναι η ώρα για κάλπες αναγέννησης.

Ο νέος ηγέτης, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να ενώσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες, σε μια ενιαία κοίτη, απέναντι στην Δεξιά. Να έχει όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώση. Να έχει πονέσει για το ΠΑΣΟΚ. Να είναι ένας από εμάς, πρώτος μεταξύ ίσων. Να αφουγκράζεται τους πολίτες και τις ανάγκες τους και να επιθυμεί με τις συλλογικά διαμορφωμένες προτάσεις , να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους που μεγιστοποιούνται .Να σηκώσει τα μανίκια και να ξαναφέρει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, εκεί που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν Μεσσίες, αλλά υπάρχουν ηγέτες. Γειωμένοι, σεμνοί, αλλά και πρωτοπόροι.

Πιστεύω ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι το πρόσωπο εκείνο, που μπορεί να αναγεννήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και να φέρει ξανά την ελπίδα στο προσκήνιο.


* Η Έφη Χαλάτση είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ- – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφια βουλευτής με το ίδιο κόμμα, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner