Categories: Πολιτική

Τομέας Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ – Γραμματεία Συνταξιούχων: Εμπαίζει και απαξιώνει τους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, παρά τις τυμπανοκρουσίες, αποτελούν εμπαιγμό για τους συνταξιούχους, αυτούς που σήκωσαν το κυριότερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια, με ισχυρές μειώσεις στις συντάξεις,  οδηγώντας τη συντριπτική τους πλειοψηφία στη φτωχοποίηση.

Επαίρεται ο Πρωθυπουργός για αυξήσεις στις συντάξεις 2,2% όταν η ακρίβεια, ο καλπάζων πληθωρισμός των βασικών ειδών διατροφής και οι αλόγιστες αυξήσεις των φαρμάκων ροκανίζουν πολλαπλάσια της εξαγγελθείσας αύξησης το εναπομείναν πενιχρό τους εισόδημα.

Στους 670.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν παίρνουν αύξηση ο Πρωθυπουργός, αντί της κατάργησή της όπως δεσμευόταν προεκλογικά το 2019, εξαγγέλλει επίδομα κοροϊδία σε σχέση με την πολλαπλάσια απώλεια τους.

Καμία αναφορά από το Πρωθυπουργό, παρά τις σκόπιμες κυβερνητικές διαρροές, για αναμόρφωσή του συστήματος της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που έχει μετατραπεί πλέον σε καθαρά ληστρικό φορολογικό μέτρο, που υπερφορολογεί τους συνταξιούχους και τους καθηλώνει εισοδηματικά, απομυζώντας την όποια αύξηση.

Επιδεικτικά ξεχνά ο Πρωθυπουργός το γενικό αίτημα για επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ως μια αναγκαία πάγια θεσμική ρύθμιση, γιατί επιλέγει την ακραία συντηρητική και πάγια πρακτική της δεξιάς για ομηρία τους μέσω της κατά βούληση συγκυριακής παροχής επιδομάτων.

Καμία αναφορά για την επίλυση των μεγάλων αδικιών στις συντάξεις χηρείας.

Κύριε Μητσοτάκη,
οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες, απαιτούν σεβασμό, αντιλαμβάνονται καθολικά τον εμπαιγμό, μαζικά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μιχάλης Καρχιμάκης*: Το μέλλον του προοδευτικού χώρου είναι εκεί που είναι οι νέοι.

Η κρίση την οποία διανύουμε χαιρετίστηκε από πολλούς ως ευκαιρία να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη…

9 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Για την κυβέρνηση η λύση στη λειψυδρία είναι το ακριβότερο νερό

Βολές κατά της κυβέρνησης για τις αυξήσεις που αναμένονται στα τιμολόγια του νερού εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα…

9 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης: Είμαστε εδώ για ουσιαστική αντιπολίτευση στα ζητήματα της παιδείας [Βίντεο]

Για τα προβλήματα της εκπαίδευσης μίλησε και πάλι ο βουλευτής Κιλκίς και τομεάρχης ΠΑΣΟΚ –…

10 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Να αγαπάμε τους εκπαιδευτικούς!

Όταν τα παιδιά μας πάνε πρώτη φορά στο Δημοτικό σχολείο, μετασχηματίζουμε την εικόνα που έχουμε…

16 ώρες ago

Το μήνυμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μια…

17 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ποδηλατικός Γύρος Βριλησσίων την Κυριακή 22/09 – Αφετηρία και τερματισμός στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ)

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, προτρέποντας τους πολίτες, μέσα από μία σειρά δρώμενων, να ανακαλύψουν…

18 ώρες ago