Ο Δήμος Χαλανδρίου αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Αβραάμ, τον αξιωματικό του αντιτορπιλικού «Βέλος», τον αειθαλή πρόσκοπο με τη μεγάλη προσφορά

0

Η αναγγελία του θανάτου του Αλέξανδρου Αβραάμ, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, φέρνει βαθιά οδύνη στο Χαλάνδρι, την πόλη στην οποία έζησε, πρόσφερε και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, με τη συμμετοχή του στο δημοκρατικό αγώνα κατά της Χούντας.
Ο Αλέξανδρος Αβραάμ, ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχε στην ανταρσία του αντιτορπιλικού «Βέλος», στις 25 Μαΐου 1973, η οποία υπήρξε κορυφαία πράξη του αντιδικτατορικού αγώνα.  Είναι, άλλωστε, πολύ πρόσφατες οι μνήμες από την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, τον Απρίλιο του 2023, για να τιμήσει την ανταρσία του «Βέλος» και μαζί τα μέλη του πληρώματος, δύο εκ των οποίων Χαλανδραίοι, ο Γιώργος Σαραφιανός και ο Αλέξανδρος Αβραάμ.
Ήδη, πριν από την κατάταξή του στο Ναυτικό, είχε ξεκινήσει, από τη δεκαετία του ’60, την προσκοπική του δράση, στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων αρχικά, στο 2ο και το 3 Σύστημα Προσκόπων, στη συνέχεια. Στον ενεργό προσκοπισμό επέστρεψε τη δεκαετία του 2010, όταν, με μια ομάδα παλαιών προσκόπων, από όλα τα Συστήματα του Χαλανδρίου, ίδρυσαν την «Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου».

Σίμος Ρούσσος: «Το Χαλάνδρι τον αποχαιρετά με σεβασμό. Θα τον θυμάται με αγάπη»
«Το όνομα του Αλέξανδρου Αβραάμ  θα μείνει συνδεδεμένο με τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, έτσι όπως αυτός εκφράστηκε στην ηρωική ανταρσία του αντιτορπιλικού “Βέλος”, της οποίας υπήρξε μέλος, ως νεαρός υπαξιωματικός τότε του Πολεμικού μας Ναυτικού.  Η παρακαταθήκη που αφήνει πολύτιμη, όπως και οι μνήμες που μοιράστηκε μαζί μας, στην πρόσφατη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ανταρσία στο “Βέλος”. 
Το Χαλάνδρι θα τον θυμάται με ευγνωμοσύνη, για την οργή του, τότε, για το θάρρος και κυρίως για την ελπίδα που έδωσε σε αυτό το λαό. Θα τον θυμάται για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του σε αυτή την πόλη, όταν του ζητήθηκε, αλλά και χωρίς να του ζητηθεί. Το Χαλάνδρι τον αποχαιρετά με σεβασμό. Θα τον θυμάται με αγάπη.
Εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του
», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 16.30, στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner