Categories: Αθλητισμός

Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

Ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης στον αθλητικό τομέα, ο Παύλος Γερακάρης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου έχει εξοχικό και εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα. Την είδηση -χωρίς να αναφέρει το όνομά του- μετέδωσε το korinthostv.
Ο Παύλος Γερακάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Ήταν απόφοιτος της Παντείου και είχε διατελέσει πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).
Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ όπου ήταν προϊστάμενος με κύριο αντικείμενο το αθλητικό ρεπορτάζ.
Το 1983 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή «Αθλητικοί παλμοί». Ήταν επίσης παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και φυσικά περιέγραψε σπουδαίες στιγμές του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού.
Διετέλεσε ακόμη, σαν τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, και πρόεδρος του Β-βαθμού Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης. Ήταν από τους πλέον αγαπητούς δημοσιογράφους στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ και η απώλειά του έχει σκορπίσει θλίψη.

ΠΣΑΤ: Καλό ταξίδι, πρόεδρε
«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΤ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου μας Παύλου Γερακάρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι πρόεδρε» ανέφερε σε ανάρτηση που έγινε από τον Σύνδεσμο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον θάνατο του Π. Γερακάρη
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία. Ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ηταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Η απάντηση του Χάρη Ρώμα  στις δηλώσεις του Δημάρχου: Το Χαλάνδρι έχει αντιπολίτευση! Το Χαλάνδρι έχει φωνή και δύναμη!

«ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ... Ο ορισμός της θρασυδειλίας είναι όταν στριμώχνεσαι, όπως στριμώχτηκε ο…

4 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»: Τριπλάσιο κόστος για την ίδια παράσταση, κ. Μυλωνάκη

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο,…

8 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για την εξυπηρέτηση…

11 ώρες ago

Politico: Τα φαβορί για τα περιζήτητα χαρτοφυλάκια στη νέα Κομισιόν -Για ποιο ακούγεται ο Τζιτζικώστας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen) προκειμένου…

12 ώρες ago

Xάρης Ρώμας: Θα έπρεπε να έχουν φτιάξει καινούργιο βρεφονηπιακό σταθμό στο Χαλάνδρι χθες!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης…

13 ώρες ago

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Χαλανδρίου στο Δ.Σ. για τη καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

Το χρονικό της καταστροφικής πυρκαγιάς της 11ης Αυγούστου και η διαχείριση της επόμενης μέρας, συζητήθηκε…

14 ώρες ago