Categories: Επιστήμη

Ο Αλικάκος των Ελληνικών Hoaxes κατηγορεί τον Άδ. Γεωργιάδη για fake news σχετικά με την «πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων»

Ο αρχισυντάκτης της σελίδας Ellinika Hoaxes, Δημήτρης Αλικάκος, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού σχετικά με την «πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα», κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για fake news.

Αφορμή η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδης στο Χ. Σε αυτήν έγραψε ο υουργός:
«Πριν από από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα 52 ετών, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία έλαβε το δώρο ζωής από 49 χρονη δότρια από το νοσοκομείο Σωτηρία. Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν ανθεκτικοί. Τα πολλαπλά επεισόδια αιμόπτυσης αντιμετωπίστηκαν από το σύστημα επείγουσας ιατρικής των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και του νοσοκομείου Αττικόν, η γυναίκα ήταν σε μακροχρόνια παρακολούθηση και χορήγηση εξειδικευμένων παρεμβατικών θεραπειών στο Αττικόν, η διαχείριση της δότριας ήταν υποδειγματική στο νοσοκομείο Σωτηρία και τέλος οι μεταμοσχευτικές ομάδες καρδιάς και πνευμόνων σε συνεργασία με την αναισθησιολογική ομάδα του Ωνασειου καρδιοχειρουργικού κέντρου συνέβαλαν σε κάτι, που πριν 5 χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα. είμαστε περήφανοι για όλες τις ομάδες μας, συνεχίζουμε δυνατά. Καλή ανάρρωση στη λήπτρια, θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην οικογένεια της δότριας».


Σε χθεσινή του ανάρτηση όμως, ο Δημήτρης Αλικάκος «διορθώνει» τον υπουργό, χαρακτηρίζοντας ως ψευδή την είδηση και επισημαίνοντας πως η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1992 από τον καθηγητή Π. Σπύρου και τους συνεργάτες του, παραθέτοντας και συγκεκριμένα στοιχεία.
«H πρώτη ταυτόχρονη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνεύμονα έγινε τo 1992 από τον καθηγητή Π. Σπύρου και τους συνεργάτες του. Ακολούθησαν κι άλλες.
Ο υπουργός Υγείας, ή αγνοεί ή ψεύδεται.
Οφείλει να διορθώσει, τιμώντας έτσι τους πρωτοπόρους και, βέβαια, την αλήθεια» αναφέρει ο κ. Αλικάκος.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης*, για την 3η Σεπτέμβρη.

Κλείνουμε 50 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. 50 χρόνια…

30 λεπτά ago

Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές και Δημοτικό Συμβούλιο για την Πυρκαγιά

Ομάδα αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κα Αλεξανδρή και κο Τσιαμπά και στελέχη της δημοτικής…

6 ώρες ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων

Α) Ν.1566/1985, άρθρο 11ΣΤ΄ Σύλλογοι διδασκόντων Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου αποτελείται από όλους τους…

6 ώρες ago

Δημήτρης Ρέππας*: Από την 3η του Σεπτέμβρη στην 6η Οκτώβρη, μια ιστορία δρόμος

Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε απλώς την ψήφο των πολιτών αλλά πρωτίστως την ψυχή τους. Γέννησε…

19 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος στο TheTOC: Έχω την εμπειρία να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ – Δεν με «κρατάει» κανένας στην πολιτική

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην ιστοσελίδα TheToc και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, δύο μέρες πριν από…

20 ώρες ago

Formula 1: Φοβερή έκπληξη της Ferrari μέσα στην Ιταλία παίρνοντας τη νίκη στη Μόντσα – Ο Νόρις Μείωσε την απόσταση από τον Φερστάπεν [Βίντεο]

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν έζησαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το…

20 ώρες ago