Θωμάς Ρίζος: Να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο ….

Είναι δύσκολη ημερομηνία η 3η του Σεπτέμβρη. Αν γράψεις τα τετριμμένα, κινδυνεύεις να φανείς πληκτικός, γραφικός, ανιαρός. Το ΠΑΣΟΚ όμως ποτέ δεν ταίριαξε ούτε θα συμβιβαστεί με αυτά τα επίθετα. Λογοδοτεί πάντα απέναντι στην ιστορική και διαχρονική του ευθύνη. Ευθύνη να εμπνεύσει ξανά, να στείλει νέα μηνύματα, να κάνει την νέα αλλαγή, να δώσει ελπίδα ξανά, να ενώσει. Αλίμονο αν μείνουμε προσκολλημένοι σε διαφορετικά και παλιά δεδομένα.

Η κοινωνία εξελίσσεται, αλλάζει και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αλλάζει προς το χειρότερο. Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη προς την πολιτική, δεν πείθονται εύκολα και προπαντός έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη όχι μόνο προς τη συλλογική διεκδίκηση, αλλά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να χτίσουν τις βάσεις για κάτι τέτοιο. Τα καθημερινά και ζωτικής φύσεως οικονομικά προβλήματα συνθλίβουν την πολιτική σκέψη και την εκμαυλίζουν. Τα ύψιστα δικαιώματα στη στέγη, στην υγεία, στην αξιοπρεπή ζωή από δεδομένα έχουν γίνει ουτοπικά ζητούμενα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς ήρθε σε ρήξη με τα πάντα, διατυπώνοντας ένα πρωτόγνωρο πολιτικό αφήγημα. Έδωσε ελπίδα και όραμα στον πολίτη, ξεκίνησε από χαμηλά και έφτασε πολύ ψηλά. Η πολιτική του διαδρομή με τα σωστά και τα λάθη του, ορίζει το πώς οφείλουμε να δράσουμε, για να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο. Προσοχή όμως δεν μιλώ για αντιγραφή, δεν μιλώ για μια σκληρή περιχαράκωση, μιλώ για το αυτονόητο…Και το αυτονόητο στην πολιτική είναι να ανοίγεις δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν, το αυτονόητο είναι να υπερκεράσεις κάθε εγωισμό και κάθε φόβο. Η σημερινή πολιτική κατάσταση τα κάνει όλα αυτά προαπαιτούμενα.

Πιστεύω μέσα μου βαθιά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει τον κύκλο του, ότι επανέρχεται . Και πως να μην το πιστέψω, όταν τα μεγάλα νοσοκομεία, η τιμημένη αγροτιά, η εκπαίδευση, τα μεγάλα έργα, τα όμορφα χρόνια φέρουν τα σφραγίδα του . Έχασε κάμποσα ραντεβού το ΠΑΣΟΚ, ποτέ όμως αυτό που είχε με τον κάθε Έλληνα και τη κάθε Ελληνίδα!!!

* Ο Θωμάς Ρίζος είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Άρτας .

Πατήστε και δείτε τα 20 προηγούμενα άρθρα του Θωμά Ρίζου

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Γερμανία: Οι τρεις παράγοντες πίσω από την άνοδο του AfD – Η Ευρώπη πλέον ανησυχεί

Ο γαλλογερμανικός άξονας, ο πυρήνας της ΕΕ δοκιμάζεται μετά τον θρίαμβο της γερμανικής ακροδεξιάς στις…

2 ώρες ago

Με πέντε εκδηλώσεις υποδέχεται τον Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ Ρεματιάς  – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στο Θέατρο της Ρεματιάς, το Φεστιβάλ Ρεματιάς  – Νύχτες Αλληλεγγύης…

3 ώρες ago

Γιάννης Σγουρός: ΠΑ.ΣΟ.Κ – 50 Χρόνια ζωής για το Κίνημα που άλλαξε την Ελλάδα

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, που ίδρυσε ο…

4 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων έως 31/10 από τον όμιλο Euromedica

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο όμιλος Euromedica που αφορά όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων. Από…

7 ώρες ago

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης*, για την 3η Σεπτέμβρη.

Κλείνουμε 50 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. 50 χρόνια…

9 ώρες ago

Ο Αλικάκος των Ελληνικών Hoaxes κατηγορεί τον Άδ. Γεωργιάδη για fake news σχετικά με την «πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων»

Ο αρχισυντάκτης της σελίδας Ellinika Hoaxes, Δημήτρης Αλικάκος, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού σχετικά με την…

13 ώρες ago