Categories: Πολιτική

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα Κασσελάκη στην ΚΟ παρ’ ότι εξέλεξε οριακά τον Παππά στη θέση του Φάμελλου – Όλες οι αλλαγές

Το χάος επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποκτά διαστάσεις μαύρης τρύπας, με τον Στέφανο Κασσελάκη το παίχεο «όλα για όλα», λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναζητώντας τους τελευταίους συμμάχους.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε μία μάλλον ακατανόητη κίνηση αλλαγών στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, την ώρα που το κόμμα σπαράσσεται από διαφωνίες και ο ίδιος αμφισβητείται ευθέως από τους συντρόφους του.

Μάλιστα η πρότασή του έγινε σε μία προσπάθεια να «συμμαχήσει» με τον μόνο ισχυρό πόλο που του έχει απομείνει, τον Νίκος Παππάς, το πρώην alter egoτου Τσίπρα και τελικά κατάφερε να αποδείξει ότι ο πρόεδρος είναι μειοψηφία στην κοινοβουλευτική το ομάδα. Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που έγινε για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελου από πρόεδρος της ΚΟ από τον Νίκο Παππά καταμετρήθηκαν 17 θετικές ψήφοι ως προς την πρόταση του, 12 αρνητικές και 4 παρών. Οι δυο που έλλειπαν είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δεν έχει ακόμη ορκιστεί βουλευτής, οι οποίοι εκτιμάται ότι εάν ψήφιζαν, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, εντείνοντας έτι περαιτέρω τον διχασμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα εν μέσω τέτοιας εσωστρέφειας, στοχοποιώντας τον Σωκράτη Φάμελλο και τους κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους τους οποίους καθαίρεσε, βάζοντας στις θέσεις τους πρόσωπα που είναι κοντά του, οδηγεί Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει σε λίγες ημέρες, να αποκτά «πολεμικό» χαρακτήρα, δεδομένου Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας πιθανώς εαυτόν στην κούρσα της διαδοχής, κάτι που σκέπτεται και ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές

  • Υπέρ της πρότασης του προέδρου ψήφισαν οι Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώργος Γαβρήλος, Ρένα Δούρου, Καλλιόπη Βέτα, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασσιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεΐκόπουλος, Νίκος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Πέτρος Παππάς, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ραλλία Χρηστίδου
  • Όχι ψήφισαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λίνου, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.
  • Παρών ψήφισαν οι Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Καραμέρος.

Όλες οι αλλαγές σε πρόσωπα που αποφάσισε ο Κασσελάκης
Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Νίκος Παππάς, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπροσώποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκαν ο Γιώργος Γαβρήλος, ο Γιάννης Σαρακιώτης και τη Νίνα Κασιμάτη, αντικαθιστώντας τους Νίκο Παππά, ο Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό.
Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Βασίλης Κόκκαλης στη θέση του Χρήστου Γιαννούλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ η Γιώτα Πούλου στη θέση Γιάννη Σαρακιώτη
Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.
Παραμείνουν: Γραμματέας της ΚΟ η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής της ΚΟ ο Θάνος Μωραΐτης.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Διαγράφεται η Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Πολάκης παίρνει ρεβανς

Στην διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης. O Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την…

60 λεπτά ago

Δήμος Παλλήνης: Παλλήνιος Σεπτέμβρης, Βραδιές Πολιτισμού 2024, 29/8 – 30/9

Ο «Παλλήνιος Σεπτέμβρης», μια ποιοτική πολιτιστική γιορτή που σκοπό της έχει να ψυχαγωγήσει δωρεάν όλους…

21 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό αποτελεί ένα πολύ…

1 ημέρα ago

Politico: Ελλάδα, η χώρα που επιτρέπει να ξεφεύγεις από τη δικαιοσύνη

Το άρθρο της δημοσιογράφου Νektaria Stamouli του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politico με τίτλο «Ελλάδα, η…

1 ημέρα ago

Παύλος Γερουλάνος: Ενιαίος προοδευτικός πόλος με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ

«Νίκη Αξιών για την Αναγέννηση, πρώτα του ΠΑΣΟΚ και μετά της Πατρίδας. Στόχος μου δεν…

1 ημέρα ago