Categories: Αθλητισμός

Πεζοπόροι Χαλανδρίου: Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Σεπτέμβριος 2024

Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» αποχαιρετούν το καλοκαίρι και καλωσορίζουν το φθινόπωρο με νέες δράσεις. Για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουμε οργανώσει για τους φίλους του συλλόγου μας μια όμορφη εξόρμηση στο σμαραγδένιο νησί του Αργοσαρωνικού την Αίγινα, ένα κατασκηνωτικό – πεζοπορικό διήμερο στην Λιβαδιά, ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της επιβλητικής Γκιώνας και συμμετοχή στον 16ο Αγώνα «Greece Race for the Cure» για να στηρίξουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μας :

  • Κυριακή 01/09/2024 : Εξόρμηση στην Αίγινα

Ο σύλλογός μας θα ανοίξει τη νέα σεζόν, με μια εκδρομή στην πανέμορφη Αίγινα. Η Αίγινα, μία ανάσα από την Αθήνα, είναι μία από τις πιο δημοφιλής αποδράσεις, διότι συνδυάζει πανέμορφες παραλίες με γαλάζια νερά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και ιστορικά αξιοθέατα. 
Αρχικά θα επισκεφτούμε την φημισμένη Ιερά Μόνη του Αγίου Νεκταρίου, η οποία θεωρείται θαυματουργή, για να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό Ναό της Αθηνάς Αφαίας, του 500 πχ. που είναι αφιερωμένος στην ομώνυμη θεότητα. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160μ. και ξεχωρίζει για την ενέργεια του. 
Φυσικά και δε θα λείψει η πεζοπορία από το πρόγραμμά μας. Αφετηρία μας θα είναι ο αρχαίος Ναός της Αθηνάς Αφαίας και μέσω του αρχαίου μονοπατιού θα καταλήξουμε στην Αγία Μαρίνα. Η Αγία Μαρίνα είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, φαγητό και φυσικά μπάνιο στην όμορφη αμμώδη παραλία της με τα κρυστάλλινα νερά της.

  • Σάββατο & Κυριακή 07 – 08/09/2024 : Κατασκηνωτικό διήμερο στην Λιβαδιά

Ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει στο 4ο Ορειβατικό κάλεσμα του Α.Χ.Ο.Λ. Βοιωτίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η 1η πανελλήνια συνάντηση της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος) στο χώρο κατασκηνώσεων στην Παλιομηλιά Ελικώνα. Την Κυριακή θα πεζοπορήσουμε όλοι οι σύλλογοι μαζί, μια διαδρομή 10 χλμ. με βαθμό δυσκολίας 1+ προς την Λάκκα Μεγάλης Λούτσας, Καψάλα, Ρονιές, με τελικό προορισμό το Ζερίκι.
Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές, τις οποίες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες, μαζί με τον υπόλοιπο κατασκηνωτικό εξοπλισμό.

  • Σάββατο & Κυριακή 21 – 22/09/2024 : Ομάδα Κορυφών : Διήμερη εξόρμηση στην κορυφή της Γκιώνας

Μέσα στην καρδιά της Ρούμελης, στο νομό Φωκίδας, ανάμεσα στον Παρνασσό, στα Βαρδούσια και την Οίτη στέκει αγέρωχα η επιβλητική Γκιώνα. Η Ομάδα Κορυφών του Συλλόγου μας θα ανέβει την Γκιώνα, και συγκεκριμένα στο ψηλότερο σημείο της, την κορυφή Πυραμίδα, σε υψόμετρο 2.510 μ. Είναι το ψηλότερο βουνό της Ρούμελης και το πέμπτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας.
Ο μεγαλοπρεπής ορεινός όγκος της Γκιώνας έχει καθαρά αλπικό χαρακτήρα, και αποτελεί τμήμα της νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου. Ενώνεται με τον Παρνασσό ανατολικά, με τα Βαρδούσια όρη δυτικά και με την Οίτη στα βόρεια. Στα νότια ενώνεται με το χαμηλό σύμπλεγμα λόφων που ονομάζονται Όρη Λιδωρικίου. Οι αναρριχητικές διαδρομές στη Γκιώνα είναι από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα και τραβούν το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.
Στα αρχαία χρόνια είχε την ονομασία Ασέληνον Όρος, διότι, σύμφωνα με την μυθολογία, η Σελήνη πήγαινε να συναντήσει στις πλαγιές της Γκιώνας τον Ενδυμίωνα, αφήνοντας έτσι τον κόσμο χωρίς φεγγάρι.
Την 1η ημέρα η Ομάδα μας θα κατασκηνώσει στην τοποθεσία Μνήματα σε υψόμετρο 1.350 μ. και την 2η ημέρα θα κατακτήσει την κορυφή Πυραμίδα στα 2.510μ. Πρόκειται για μια ανηφορική διαδρομή 16χλμ, με βαθμό δυσκολίας 3.
Τους ευχόμαστε καλή ανάβαση!!!

  • Κυριακή 29/09/2024 : Συμμετοχή στον Αγώνα κατά του Καρκίνου του Μαστού, 16ο Greece Race for the Cure

Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει και φέτος στον 16ο Αγώνα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή στις 29/09/2024. Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού και των οικογενειών τους, για να σωθούν ζωές, για να τιμήσουμε τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα, για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.
Επίσης, ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό πεζοπορικό τριήμερο τον Οκτώβριο για τους λάτρεις της περιπέτειας… Ζαγοροχώρια και διάσχιση το Φαράγγι του Βίκου!

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μιχάλης Καρχιμάκης*: 100.000 ευρώ μισθό το μήνα για τους τραπεζίτες που χωρίς ντροπή κατάσχουν περιουσίες αδυνάμων, κερδοσκοπώντας σε βάρος τους

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις αρπακτικές διαθέσεις των…

2 ώρες ago

Εκπαιδευτικοί: Άντε να ζήσεις με 776 ευρώ το μήνα και να πληρώνεις και νοίκι

Ο καθαρός μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο, το πρώτο έτος διορισμού με μηδενική προϋπηρεσία είναι 776 ευρώ (αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις) και ανεβαίνει μετά…

15 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη της Θεσσαλονίκης – Ο Δούκας, ο ρόλος Αγγελούδη και οι χαμηλές πτήσεις Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου

Σε κρίσιμο πεδίο για την έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εξελίσσεται…

16 ώρες ago

«Κλείδωσε» το debate στο ΠΑΣΟΚ από τους υποψήφιους προέδρους – Απομένουν τα διαδικαστικά

Όχι απλά «κλείδωσε» το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιθυμία της Χαριλάου Τρικούπη…

16 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Η Πολιτική Προστασία θέλει πράξεις, όχι άλλη θεωρία και υποκρισία

Πριν έναν και πλέον μήνα, είχα επισκεφτεί τα πυροφυλάκια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού…

17 ώρες ago

Το BBC για τις εκλογές των ΗΠΑ: Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανοιχτό ντέρμπι μέχρι το τέλος

Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν στις ΗΠΑ δείχνουν μικρό προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών, άλλα…

20 ώρες ago