Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ζεν πρεμιέ του Γαλλικού και παγκόσμιου κινηματογράφου κινηματογράφου Αλέν Ντελόν. [Βίντεο]

0

Τα τρία παιδιά του Ντελόν ανακοίνωσαν τον θάνατό του σήμερα με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντονι καθώς και ο (σκύλος του) Loubo ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη την εκδημία του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί. Η οικογένειά του σας ζητά ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή πένθους», ανέφερε το δελτίο Τύπου.


Ποιος ήταν ο Αλέν Ντελόν
Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935, ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έζησε δύσκολη παιδική ηλικία, αλλά άφησε εποχή ως ένας από τους διασημότερους Γάλλους ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.


Ο Ντελόν υπηρέτησε στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και στη συνέχεια τον κέρδισε η υποκριτική εντυπωσιάζοντας από τα πρώτα κιόλας βήματα, με την γοητευτική εμφάνισή του.
Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: «Γυμνοί στον ήλιο» (1960), «Η Έκλειψη» (1962), «Ο Γατόπαρδος» (1963), «Ο δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» (1967), «Η Πισίνα» (1969), «Ο Κόκκινος Κύκλος» (1970), «Ο Μπάτσος» (1972) και «Ο Κύριος Κλάιν» (1976).


Ο Αλέν Ντελόν συνεργάστηκε στη διάρκεια της καριέρας του με πολλούς διάσημους σκηνοθέτες, όπως ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ο Λουί Μαλ, ο Ζαν Πιερ Μελβίλ, ο Λουκίνο Βισκόντι και ο Μικελάντζελο Αντονιόνι.
Το 1985 ο Ντελόν τιμήθηκε με το Βραβείο Σεζάρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Ιστορία Μας» (1984). Έξι χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγώνας της Τιμής, ενώ το 1997 ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ηθοποιία σε ηλικία 62 ετών.
Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου απονεμήθηκε στον Ντελόν η τιμητική Χρυσή Άρκτος, ενώ το 2019 ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για τη συνολική προσφορά του στην Έβδομη Τέχνη.


Τα τελευταία χρόνια ο Ντελόν ήταν βαριά άρρωστος μετά από πολλά εγκεφαλικά επεισόδια. Επί μήνες τα τρία παιδιά του είχαν μια έντονη διαμάχη για το πού και πώς θα έπρεπε να παρέχεται ιατρική φροντίδα στον πατέρα

Η προσωπική ζωή του Αλέν Ντελόν
Η πρώτη μεγάλη σχέση του Αλέν Ντελόν που έκανε αίσθηση ήταν με τη Ρόμι Σνάιντερ, τη διάσημη Αυστριακή ηθοποιό. Γνωρίστηκαν το 1958 στα γυρίσματα της ταινίας Christine και ερωτεύτηκαν παράφορα. Η σχέση τους κράτησε για πέντε χρόνια, κατά τα οποία θεωρούνταν το απόλυτο ζευγάρι του κινηματογράφου. Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, η αγάπη τους άφησε ανεξίτηλο σημάδι και στους δύο, με τον Ντελόν να αναφέρει συχνά τη Σνάιντερ ως μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του.


Μετά τον χωρισμό του με τη Σνάιντερ, ο Ντελόν παντρεύτηκε το 1964 το μοντέλο Ναταλί Μπαρτελεμί, με την οποία απέκτησε τον πρώτο του γιο, Άντονι Ντελόν. Ο γάμος τους όμως δεν διήρκεσε πολύ, καθώς χώρισαν το 1969. Ωστόσο, η φιλία τους παρέμεινε ισχυρή.


Μια από τις πιο πολυσυζητημένες σχέσεις του ήταν με τη Μιρέιγ Νταρκ, μία από τις κορυφαίες Γαλλίδες ηθοποιούς της εποχής. Οι δύο τους έζησαν μαζί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, από το 1968 έως το 1983. Η Νταρκ υπήρξε η πιο σταθερή παρουσία στη ζωή του Ντελόν, και οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι ακόμα και μετά τον χωρισμό τους.


Μετά από μια σειρά έντονων σχέσεων, ο Ντελόν συνδέθηκε συναισθηματικά με την Ολλανδή Ρόζα Φαν Μπρέμεν, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Αλέν-Φαμπιέν και την Ανουσκά. Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, έζησαν μαζί για αρκετά χρόνια. Η σχέση τους διαλύθηκε το 2001, αλλά ο Ντελόν παρέμεινε παρών στη ζωή των παιδιών του, ενώ διατήρησε καλές σχέσεις με την πρώην σύντροφό του.
Άλλες σχέσεις του ήταν με την ισραηλινή ηθοποιό και τραγουδίστρια, Νταλιλά Λαβί, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, τη Γερμανίδα τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιό, Νίκο, τη Μονίκ Φλερίν Γαλλίδα μοντέλο και ηθοποιό, τη Γαλλίδα κοινωνιολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Σαμπίνε Ζεμαν, τη Γαλλίδα ηθοποιό Άννα Παραγιάν και την Ιταλίδα ηθοποιό και μοντέλο Μαντάλεν Νταμίλι.

Ο Μακρόν για τον θάνατο του Αλέν Ντελόν
Φόρο τιμής στον Αλέν Ντελόν απέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Ο κύριος Κλάιν ή ο Ρόκο, ο Γατόπαρδος, ή ο Σαμουράι, ο Αλέν Ντελόν ενσάρκωσε ρόλους θρυλικούς κι έκανε τον κόσμο να ονειρεύεται», υπογράμμισε ο Μακρόν σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του ιερού τέρατος του γαλλικού κινηματογράφου.
Ο Ντελόν, συνέχισε ο Μακρόν, «δάνειζε το αξέχαστο πρόσωπό του για να ανατρέψει τη ζωή μας. Μελαγχολικός, δημοφιλής, εσωστρεφής, ήταν κάτι παραπάνω από ένα αστέρι: ένα γαλλικό μνημείο».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner