Categories: Διεθνή

Τουρκία: Ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες από τη φωτιά στη Σμύρνη [βίντεο]

Η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από την τοποθεσία Yamanlar Karatepe της συνοικίας Κορδελιό (Karşıyaka) της Σμύρνης στην Τουρκία, συνεχίζει να απειλεί τις κατοικημένες περιοχές.


Τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία παρέμειναν καθηλωμένα στη διάρκεια της νύχτας, συνέχισαν σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες.


Από την πυρκαγιά μέχρι τώρα έχουν καεί, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, 16 πολυκατοικίες και έχουν εκκενωθεί άλλα 87 πολυκατοικίες και 45 χώροι εργασίας. Επίσης λόγω της πυρκαγιάς έχουν εκκενωθεί και οι 3 γειτονιές καθώς  και το καταφύγιο ζώων.


Μέχρι τώρα 78 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, από τους οποίους 29 χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Επίσης έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα 1.000 πολίτες:
170 στην περιοχή Sancaklı,
500 στην Doğançay District,
50 στην Zübeyde District,
80 στην Onur District και
100 στην περιοχή Bayındır
100 πολίτες μας απομακρύνθηκαν.


Σήμερα το πρωί, ο ουρανός ήταν ακόμη γεμάτος γκρίζους καπνούς από την πλευρά του Καρσίκαγια, της περιοχής της Σμύρνης από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά και επεκτάθηκε στις δασικές περιοχές στις περιοχές Μπαϊρακλί και Τσιγλί, ενώ η οσμή του καπνού είναι αισθητή σε όλη την πόλη, είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνθρωπος από την περιοχή, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του CHP Özgür Özel έδωσε εντολή σε όλους τους βουλευτές της Σμύρνης που βρίσκονται στην Άγκυρα να επιστρέψουν στη Σμύρνη λόγω των πυρκαγιών.

Άλλες έξι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε δασικές ζώνες σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η Μπολού (Bolu – βολρειοδυτικά) και το Αϊδίνιο (Aydın δυτικά), τη Μανίσα (Manisa) και τη Μούγλα Μιλάς (Muğla Milas – τέθηκε υπό έλεγχο), το Καραμπούκ (Karabük – Βόρεια) και τη φωτιά στο Κορδελιό της Σμύρνης (Karşıyaka – İzmir)

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Τσούλιας*: Η πυρκαγιά δεν έφτασε στο Σύνταγμα, για να αποδειχτεί ο ρόλος του επιτελικού κράτους!

Μάθαμε επιτέλους τι σημαίνει επιτελικό κράτος για την κυβέρνηση της Ν.Δ. Όχι, τα λεξικά είναι…

52 λεπτά ago

Μιχάλης Κατρίνης: Απάντηση στην πρόταση του Χάρη Δούκα για το σχεδίο διάσωσης της Αττικής

Απάντηση μέσω «X» έδωσε ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος, Μιχάλης…

7 ώρες ago

ΠΕΚ: Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι μαζικές απορρίψεις ολιγομελών τμημάτων υποβαθμίζουν με τρόπο απόλυτο το δημόσιο σχολείο!

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) με ανακοίνωσή καταγγέλλει την τακτική του…

7 ώρες ago

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί επιβεβαιώνουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, η Χαμάς ισχυρίζεται ότι είναι σχέδιο για να κερδίσει χρόνο

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν χθες, Παρασκευή, έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στην Ντόχα, μια τροποποιημένη πρόταση συμφωνίας για…

8 ώρες ago

Πειθαρχική έρευνα από ΔΣΑ σε βάρος της 29χρονη δικηγόρου, που «πιάστηκε» με κοκαΐνη στο αμάξι της

Καταιγιστικές οι εξελίξεις που αφορούν τη 29χρονη δικηγόρο που προφυλακίστηκε χθες. Συγκεκριμένα ο Δικηγορικός Σύλλογος…

9 ώρες ago

Τουρκία: Μεγάλη φωτιά στο Κορδελιό της Σμύρνης – Καίγονται σπίτια [βίντεο]

Τον ουρανό της Σμύρνης (Izmir) έχει καλύψει ο καπνός από τη φωτιά που ξέσπασε χθες…

23 ώρες ago