Πειθαρχική έρευνα από ΔΣΑ σε βάρος της 29χρονη δικηγόρου, που «πιάστηκε» με κοκαΐνη στο αμάξι της

0

Καταιγιστικές οι εξελίξεις που αφορούν τη 29χρονη δικηγόρο που προφυλακίστηκε χθες.
Συγκεκριμένα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ξεκινά τη διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της, επειδή «πιάστηκε» με ναρκωτικά στο αυτοκίνητό της,.
Ειδικότερα, με εντολή του προέδρου Δημήτρη Βερβεσου, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εστάλη προς τις δικαστικές Αρχές έγγραφο με το οποίο ζητεί τα στοιχεία του φακέλου της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 29χρονης, η οποία συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.
Σκοπός είναι να κινηθεί από τον Σύλλογο η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της δικηγόρου και να της αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες. Η κατηγορούμενη δικηγόρος νωρίτερα την Παρασκευή (16/8) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της στην αρμόδια ανακριτική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη της δικηγόρου πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της πέρασαν χειροπέδες, καθώς εντόπισαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού ούτε μία ούτε δύο αλλά 40 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 33,8 γραμμαρίων. Επιπλέον εντοπίστηκε και ζυγαριά ακριβείας.
Η δικηγόρος αρνείται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την ύπαρξη των ναρκωτικών.
Αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για προσωπική χρήση, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι κάποιος άλλος τα τοποθέτησε στο όχημά της. Ωστόσο, η κοκαΐνη βρέθηκε σε 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάτω από το κάθισμα του οδηγού, γεγονός που οι Αρχές ερευνούν για να διαπιστώσουν τον τελικό προορισμό των ναρκωτικών.

Ο «πληροφοριοδότης» που «κάρφωσε» τη δικηγόρο
Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αναφέροντας ότι ένα όχημα από τη Θεσσαλονίκη θα μετέφερε ναρκωτικά στην Αθήνα.

Ο πληροφοριοδότης έδωσε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του οχήματος, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την οργάνωση της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Συνελήφθη 29χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για διακίνηση κοκαΐνης σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-8-2024) στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 29χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της κατηγορουμένης στην διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίστηκε η 29χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση.
Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν:

  • 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 33,8 γραμμάρια κοκαΐνης και
  • ζυγαριά ακριβείας.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner