Categories: Πολιτική

Η Ανατολική Αττική καιγόταν κι ο υφυπουργός και βουλευτής της, Βασίλης Οικονόμου… διασκέδαζε σε κλαμπ της Ρόδου [Βίνεο]

Σφοδρά πυρά και αγανάκτηση στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής προκάλεσε βίντεο που δείχνει τον υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, να γλεντάει σε κλαμπ στη Ρόδο την Δευτέρα, 12/8, την ώρα που καιγόταν η περιοχή.
Με απλά λόγια, την ώρα που η Ανατολική Αττική καιγόταν, ένας βουλευτής της ΝΔ της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας και μέλος της κυβέρνησης, ως υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο στην Ρόδο, σε ξέφρενο πάρτι που περιλάμβανε και live fire performance. Ποιος ήταν αυτός; Ο υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ιστότοπος in.gr.
Ο οποίος όχι μόνο δεν έσπευσε από την Κυριακή να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψει πίσω ώστε και να βρεθεί στο πλευρό των ψηφοφόρων του που δοκιμάζονταν και συμβάλει εκ της θέσεώς του, αλλά προτίμησε να παραμείνει στη Ρόδο και να γλεντάει την ώρα που μαινόταν η καταστροφή.
Και τώρα τίθεται το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας υφυπουργός και βουλευτής ώστε ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτησή του και να ανακοινώσει την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ;
Μπορεί να παραμένει στη θέση του το μέλος της κυβέρνησης το οποίο όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να γλεντάει αντί να επιστρέψει, απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής -με τη φωτιά να καίει ήδη πάνω από 24 ώρες και να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ- και ότι ήταν προσκεκλημένος.
Είναι δυνατόν να συμμετέχει σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση κάποιος ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής που λαμβάνει χώρα στην ίδια την περιφέρειά του;
Θεωρούμε ότι το πολιτικό πρόσωπο που βάζει πιο πάνω από το δημόσιο συμφέρον την ιδιωτική πρόσκληση για διασκέδαση που δέχτηκε, δεν μπορεί να εκπροσωπεί έναν οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, γιατί η ενέργειά του αυτή αποπνέει κυνισμό και αντιμετώπιση των ψηφοφόρων ως περίπου κορόιδων που θα ψηφίσουν τον τοπικό βουλευτή-φεουδάρχη σε κάθε περίπτωση.
Όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και προκλητικό το γεγονός που συνέβη με τον κ. Οικονόμου όταν αυτό συνδυαστεί με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη για την καταστροφή στην Αττική και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού που είχε κάνει, παρότι κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη ήταν η τεράστια πυρκαγιά.
Ουσιαστικά, τόσο η ουσιαστική απρονοησία και η έλλειψη σχεδιασμού σε συνολικό κυβερνητικό επίπεδο, όσο και η επίδειξη κυνισμού και αδιαφορίας από τον Βασίλη Οικονόμου την ώρα που καιγόταν η Αττική, έρχονται να υπογραμμίσουν το πρόβλημα που δημιουργεί η ψευδαίσθηση παντοδυναμίας που καλλιεργεί στην κυβερνητική παράταξη η απουσία αντιπάλου σε επίπεδο πολιτικής σκηνής και που παραβλέπει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι η ίδια η οργή της κοινωνίας.
Μια οργή που σίγουρα δεν θα καταλαγιάσει με την παραίτηση και την αποπομπή του Βασίλη Οικονόμου, μια που έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος, όμως τουλάχιστον θα έχει δει ότι έστω και σε επίπεδο «εικόνας» γίνονται κάποια βήματα.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα θεωρείται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά να επικροτεί στάσεις όπως αυτή του Βασίλη Οικονόμου και ο τελευταίος να είναι το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Η προτεραιότητα του κ. Οικονόμου ενώ η φλεγόταν Αττική

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ανδρέας Παπαδαντωνάκης: Το ύφος είναι το ένδυμα της σκέψης, για το «Τελεσίγραφο» του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευση Αττικής

Διαβάζω πάλι το έγγραφο του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και…

4 ώρες ago

Γιάννης Μαγκριώτης*: Ο πρωθυπουργός εξοργίζει περισσότερο με τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα.

Σήμερα, που οι πυρκαγιές στην βορειοανατολική Αττική έσβησαν, έχοντας ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο και…

4 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Όχι, όχι πια!

Να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά, ώστε να μην επιτρέψουμε η συστηματικότητα των περιβαλλοντικών…

8 ώρες ago

Οι δυνάμεις του Δήμου Λυκόβρυσης στη μάχη με τις φλόγες σε Πεντέλη και Χαλάνδρι [Βίντεο]

Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει πλήξει την Αττική βρέθηκε ο Δήμος Λυκόβρυσης…

9 ώρες ago

Ο Γερουλάνος για φωτιά στην Αττική: Ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να φύγει χθες – Ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Εθνική πολιτική πρόληψης

Για «ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη» έκανε λόγο με δήλωσή του ο βουλευτής και υποψήφιος για την…

12 ώρες ago

Απαράδεκτος εμπαιγμός του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων, κάνει λόγο για «ακατανόητη απόφαση» της Δημόσιας Υπηρεσίας…

12 ώρες ago