Categories: Εκπαίδευση

Πυρκαγιά στην ΒΑ Αττική: Θρήνος για την 65χρονη που κάηκε μέσα σε βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου

Οι πυροσβέστες εντόπισαν χθες το βράδυ, το απανθρακωμένο πτώμα μίας γυναίκας, στο χώρο μιας βιοτεχνίας επί της οδού Στρατονίκης, Κοντά στην Λεωφόρο Αναπαύσεως, στο Πάτημα Χαλανδρίου, που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά. Πρόκειται για μια αλλοδαπή γυναίκα 65 ετών που διέμενε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο κοντά στο νεκροταφείο, στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Η άτυχη γυναίκα την ώρα της φωτιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει εγκαίρως.
Η επιχείρηση που εργαζόταν δραστηριοποιείται στην χονδρική λουλουδιών, ανθοστολισμών και στεφάνων.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του κτίσματος. Πληροφορίες θέλουν τη σορό της να εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο μπάνιο της επιχείρησης, όπου εκτιμάται ότι προσπάθησε να βρει καταφύγιο όταν αντιλήφθηκε ότι η φωτιά στο κτίριο είχε επεκταθεί.

Δύο συνάδελφοί της που ήταν στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε εκεί η φωτιά φέρονται να έχουν περιγράψει ότι «εμείς είδαμε τις φλόγες και αρχίσαμε να τρέχουμε, πηδήξαμε από έναν φράχτη. Της λέγαμε “ελάτε, ελάτε” και αυτή μας είπε “θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο”. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».
Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, στην οποία η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο η γυναίκα δεν βγήκε από την επιχείρηση παρά τα μηνύματα για εκκένωση.
«Δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν φύγει, δεν έχω λόγια», είπε ο ιδιοκτήτης. «Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας», δήλωσε συγκλονισμένος. 
Πρόκειται για μια γυναίκα 65 ετών που εργαζόταν σε αυτή τη βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το βράδυ της Δευτέρας (12.8.2024) οι συνάδελφοί της δήλωσαν πως η γυναίκα αγνοούνταν.
Ο κ. Κλέαρχος, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τυλίχτηκε στις φλόγες στο Πάτημα Χαλανδρίου, μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.
«Η καταστροφή αυτή έγινε χθες το μεσημέρι. Πώς έμεινε εδώ η γυναίκα δεν ξέρω. Δεν μπόρεσε να φύγει, εγκλωβίστηκε; Δεν ξέρω πώς έγινε. Εγώ ενημερώθηκα στις 4 η ώρα για τη φωτιά αλλά δεν μπορούσα να ανέβω πάνω. Ήταν η αστυνομία εδώ. Πήρα τηλέφωνο μετά και ήρθε ένα πυροσβεστικό. Υπήρχε μία αδιαφορία από τα πυροσβεστικά. Για την κοπέλα ενημερώθηκα το βράδυ, όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν συγγενείς της πού είναι. Τότε καταλάβαμε. Δούλευε 20 χρόνια σε εμάς. Ήταν παντρεμένη και είχε και δύο κόρες».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Φωτιά και στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας

Φωτιά ξέσπασε σήμερα Δευτέρα (12/8) στον Παλαιόπυργο Ναυπάκτου, της Δημοτικής Ενότητας Πυλλήνης, σε δασική έκταση. Στο…

16 ώρες ago

Η πυρκαγιά στην Αττική μέσα από 30 φωτογραφίες του Associated Press

Εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική, καίγοντας ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, σπίτια,…

19 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Συνεχής η υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να συνδράμει ενεργά στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική,…

20 ώρες ago

Φωτιά στην Αττική: Ο Λέκκας εξηγεί πώς το ανάγλυφο στον Βαρνάβα ευνόησε την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς [Βίντεο]

Για τις συνθήκες που ευνόησαν τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς στην Αττική και την δυσκολία…

1 ημέρα ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η συγκινητική ανάρτηση του Καραλή με τον… έτερο σημαιοφόρο Αντετοκούνμπο

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιστρέψει στην Αθήνα με το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων και…

1 ημέρα ago

Αναβολή άφιξης στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα λόγω πυρκαγιάς

Ο Δήμος Αθηναίων, αξιολογώντας τα τελευταία δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα με…

1 ημέρα ago