Categories: Κοινωνία

Έρευνες για «φάμπρικα» επιδομάτων αναπηρίας από την 49χρονη υπάλληλο του ΕΦΚΑ που συνελήφθη για δωροδοκία

Αυξάνονται τα ερωτήματα για την έρευνα που κάνουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της 49χρονη υπαλλήλου του ΕΦΚΑ Πατησίων, που βρισκόταν στο γραφείο συγκρότησης υγειονομικών επιτροπών σε όλη τη χώρα. Μετά τη σύλληψή της για δωροληψία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο Ανακριτής παρήγγειλε ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα προς διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων στην συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών από την συγκεκριμένη υπάλληλο.
Παράλληλα αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο πλαίσιο της έρευνας ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της ίδιας αλλά και του συζύγου της. Θα ερευνηθεί ξανά με λεπτομέρεια το υλικό των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και κυρίως εκείνες οι «περίεργες» συνομιλίες της υπαλλήλου με συνάδελφό της στο ίδιο τμήμα, αναφορικά με την συγκρότηση των υγειονομικών επιτροπών, στις οποίες ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Βάλε τον Γ……. στην επιτροπή στην Πάτρα», «Θα βάλουμε τον ειδικό παθολόγο», «Τι θα κάνουμε με την υγειονομική επιτροπή στην Τρίπολη;».
Από την ανάλυση αυτών των συνομιλιών προκύπτει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, συνεννόηση μεταξύ τους για την τοποθέτηση στις υγειονομικές επιτροπές, γιατρών της επιλογής τους, χωρίς προς το παρόν να έχουν εξακριβωθεί οι σκοποί τους.
Δεν αποκλείεται σε επόμενο στάδιο της έρευνας, οι αστυνομικοί να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου λογαριασμών της ίδιας και συγγενικών προσώπων, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ύπαρξη αδικαιολόγητων εμβασμάτων από άτομα, που ενδέχεται να είχαν υποβάλει αιτήσεις επιδομάτων αναπηρίας για τους ίδιους ή συγγενείς τους.
Σημειώνεται ότι στο σπίτι της 49χρονης βρέθηκαν 61.530 ευρώ, τα οποία η ίδια δικαιολόγησε ως οικονομίες της, κάτι που προς το παρόν δεν είναι πιστευτό από τους αστυνομικούς, ενώ εξετάζουν ένα USB και πέντε φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις της.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούν αν πίσω από τις παράνομες δραστηριότητες της 49χρονης κρύβεται μια »φάμπρικα» χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας, στήσιμο υγειονομικών επιτροπών και εγκρίσεις αιτήσεων επιδομάτων αναπηρίας σε μη δικαιούχους ή με μεγαλύτερα ποσοστά αναπηρίας από αυτά που είχαν οι ασθενείς.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης, σε ηλικία 81 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος…

5 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ στην ελευθέρα πάλη – 8 μετάλλια η Ελλάδα, όσα και στην Ατλάντα το 1996

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης ανδρών στους…

17 ώρες ago

Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα Λινού και το άρθρο 57 του Συντάγματος, ενώ για τους Μαραβέγια – Πάτση ανέβηκε στα κεραμίδια

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες Πολλάκη, έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με τη…

1 ημέρα ago

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, διοργανώνει συλλαλητήριο με…

1 ημέρα ago

«Βόμβα μεγατόνων» από WADA: Οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια επιτρέπουν σε ντοπαρισμένους αθλητές να αγωνίζονται

Στο φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) εξαπολύει «Βόμβα…

1 ημέρα ago

Η κατανομή των 5.549 θέσεων διορισμών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ – Δείτε αναλυτικά τις θέσεις

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ o καθορισμός κατά κλάδο και ειδικότητα του αριθμού των πέντε χιλιάδων πεντακοσίων…

2 ημέρες ago