Categories: Διεθνή

Γιατί η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλτς για αντιπρόεδρο – Ποιο Το χαρακτηριστικό του την εντυπωσίασε

Η Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris) επέλεξε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Πρόκειται για τον Τιμ Γουόλτς (Tim Walz) επιλογή που, σύμφωνα με το CNN, επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες, αλλά υπήρξε ένα σημείο που εντυπωσίασε την Κάμαλα Χάρις και τη βοήθησε να καταλήξει στην απόφαση αυτή.


Η Κάμαλα Χάρις εντυπωσιάστηκε από την εύθυμη αλλά μαχητική διάθεση και τη χαρούμενη παρουσία του κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς.
Αυτά τα χαρακτηριστικά του κυβερνήτη της Μινεσότα φαίνεται ότι βοήθησαν στην επιλογή του ως υποψήφιου αντιπροέδρου στην καμπάνια της Κάμαλα Χάρις.
Η επιλογή του Τιμ Γουόλτς από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία, στο βιογραφικό του αλλά και στη χημεία τους, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη διαδικασία.
Η Χάρις προσελκύστηκε από την εκτελεστική εμπειρία του ως κυβερνήτη και το ιστορικό του, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών του θέσεων σχετικά με τις άδειες μετ’ αποδοχών, τον έλεγχο της οπλοκατοχής, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και τα δωρεάν σχολικά γεύματα, δήλωσε η πηγή, καθώς και από την ικανότητά του να είναι αποτελεσματικός και να προβάλλει τις αντιθέσεις με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο.
Η Χάρις βρήκε το βιογραφικό του συναρπαστικό το ιστορικό του ως καθηγητή λυκείου και προπονητή ποδοσφαίρου, τη θητεία του στην Εθνοφρουρά του στρατού και τις ρίζες του στην αγροτική Αμερική, θεωρώντας ότι η ιστορία του θα προσελκύσει τους ψηφοφόρους στις κρίσιμες μεσοδυτικές πολιτείες.
Ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την απόφασή της Χάρις ήταν η ισχυρή προσωπική της σχέση με τον Γουόλτς, που την έκανε να πιστεύει ότι θα είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης στην προεκλογική εκστρατεία και, ενδεχομένως, στη διακυβέρνηση, σύμφωνα με το CNN.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς, όπως μετέδωσε το CNN, ήταν ο «αγαπημένος του προσωπικού», σύμφωνα με δήλωση από πηγή στο αρχηγείο της εκστρατείας της Χάρις στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.
«Αν είναι αυτός [ο υποψήφιος αντιπρόεδρος], είμαστε ενθουσιασμένοι. Μας αρέσει», δήλωσε η πηγή νωρίτερα.

Τιμ Γουόλτς: Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου, λέει για την επιλογή της Κάμαλα Χάρις να τον προτείνει αντιπρόεδρο
Ο Τιμ Γουόλτς έκανε το πρώτο του δημόσιο σχόλιο, μιλώντας για μεγάλη τιμή.
«Είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να συμμετάσχω με την Κάμαλα Χάρις σε αυτή την εκστρατεία», γράφει στο X. «Είμαι μέσα» σημειώνει, και προσθέτει ότι η Χάρις «μας δείχνει την πολιτική τού τι είναι δυνατό».
«Μου θυμίζει λίγο την πρώτη ημέρα του σχολείου», λέει. «Οπότε, ας το κάνουμε, φίλοι μου!»


«Επικίνδυνος αριστεριστής, εξτρεμιστής» ο Τιμ Γουόλτς λέει το επιτελείο του Τραμπ
Μετά την ανακοίνωση, η καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στην επιλογή της Κάμαλα Χάρις για τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της.
Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «επικίνδυνο αριστεριστή» τον Τιμ Γουόλτς, αφού ανακοινώθηκε ότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις, στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Όπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής, εξτρεμιστής, και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ (Karoline Leavitt), η εκπρόσωπος του επιτελείου του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Δεν χάνει ποτέ και από κανέναν! Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,48 μ. [Βίντεο]

Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης απόψε στο Παρίσι, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία…

3 ώρες ago

Τουρκία: Δημοσκοπική «βουτιά» για το κόμμα του Ερντογάν – Δεύτερο με διαφορά από το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll του Ιουλίου δείχνει ότι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ…

5 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, όχι στους εαυτούς μας

Η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με δύο διπλά «Ιωβηλαία»: Αυτό της Μεταπολίτευσης…

6 ώρες ago

Νέος διοικητής του Αγίου Όρους ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει διοικητής του Αγίου Όρους. Σε ανακοίνωσή του, το…

7 ώρες ago

Πύλος: Επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών οι οποίοι μεταφέρονται στην Καλαμάτα

Ιστιοφόρο σκάφος με 77 επιβαίνοντες μετανάστες έμεινε ακυβέρνητο αργά χθες το βράδυ 112 ν.μ. ΝΔ της Πύλου. Άμεσα εξέπεμψε…

19 ώρες ago

Ανάλυση Reuters: Γιατί είχαμε παγκόσμιο sell off και «Μαύρη Δευτέρα» στα διεθνή χρηματιστήρια

Την κατάρρευση των χρηματιστηρίων ερμηνεύουν αναλυτές του Reuters, εξηγώντας ότι δεν σχετίζεται με τη ραγδαία…

1 ημέρα ago