Categories: Εκπαίδευση

Η Δ.Ο.Ε. για την ενέργεια της ΔΙ.ΠΕ. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή.

Με ανακοίνωσής της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καταγγέλλει τη Διευθύντρια Π.Ε. Ροδόπης, γιατί παρέπεμψε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο 3 νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«
Εν μέσω θέρους, η Διευθύντρια Π.Ε. Ροδόπης, με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο, παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο 3 νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της, «διότι δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν στις μαζικές διαδικασίες τους (Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, Ολομέλεια Προέδρων, 93η ΓΣ ΔΟΕ) να αποφασίζουν συνέχιση του αγώνα απαντά με την κλιμάκωση της τρομοκρατίας, με βάση το τοπίο που διαμόρφωσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 15/3/2024. Κι αυτό παρά την απόφαση – δικαίωση για τον αγώνα του κλάδου, του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ανοίγει τον δρόμο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση σε Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και ΔΙ.Π.Ε., που αξιοποιούν με εκβιαστικό – τιμωρητικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο σύνδεσης της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων.
Η, για πρώτη φορά, παραπομπή εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική και αυταρχική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης-κατηγοριοποίησης της δημόσιας παιδείας.
Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  δηλώνει:

  • Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται.
  • Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.
  • Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε πλήρως και μέχρι τη νίκη τους συναδέλφους μας που παραπέμπονται.
  • Απαιτούμε την άμεση και πλήρη απόσυρση της παραπομπής.
  • Στηρίζουμε την παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ροδόπης 5/8/2024 και ώρα 11:00
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Γερουλάνος: Στόχος μου, ένα ανοιχτό και κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ

«Στόχος μου είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, κυρίαρχο στον χώρο του…

59 λεπτά ago

Δήμος Αθηναίων: Σχεδιάζουμε, Καινοτομούμε και Υλοποιούμε Σύγχρονες υπηρεσίες από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. [Βίντεο]

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της ΔΑΕΜ Α.Ε., εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του και τις υποδομές του…

1 ώρα ago

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Έλληνες πολίστες σήκωσαν στον αέρα τον Πετρούνια – Με τις ευχές του Πετρούνια η εθνική μπάσκετ [Βίντεο]

Αποθεωτική υποδοχή στον Λευτέρη Πετρούνια, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, επεφύλασσε…

9 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποσύρθηκαν αθλητές Βελγίου και Ελβετίας – Αρρώστησαν μετά το τρίαθλο στον Σηκουάνα

Σε "πονοκέφαλο" για τους Γάλλους διοργανωτές έχουν αναδειχθεί τα βρώμικα νερά του Σηκουάνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.…

10 ώρες ago

Γιατί αυξάνονται ραγδαία οι περιπτώσεις καρκίνου στους νέους – Με τους Millennials και Gen X να βρίσκονται στο «κόκινο»

Μια νέα μελέτη από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία δείχνει ότι οι νέες περιπτώσεις καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του…

12 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έγραψε ιστορία στο Παρίσι ο Λευτέρης Πετρούνιας! Χάλκινο μετάλλιο» με εντυπωσιακή εμφάνιση! [Βίντεο]

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση…

1 ημέρα ago