Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:Έγραψε Ιστορία ο Απόστολος Χρήστου, με το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο! Το πρώτο μετάλλιο στην κολύμβηση από το 1896

0

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με χρόνο 1:54:82, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κι έγραψε ιστορία!
O Χρήστου -μετά την 4η θέση στο 100άρι- έφτασε σήμερα μια ανάσα από το χρυσό, το οποίο πήρε στα τελευταία 20 μέτρα ο Ούγγρος Χούμπερς Κος, αλλά έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο μετά το 1896 και ο πρώτος σε πισίνα (το 1896 είχαν γίνει σε χώρο που στήθηκε στη Μαρίνα Ζέα).


Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε κατακτήσει επίσης ασημένιο μετάλλιο το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά στα 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης.
O Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε εξαρχής την απόδοσή του και για τα πρώτα 150 μέτρα ήταν πρώτος. Στο τέλος, έμεινε από δυνάμεις και ο Κος, ο οποίος ήταν φαβορί για το χρυσό, κατάφερε με ντεμαράζ να τον περάσει λίγο πριν από τον τερματισμό, οπότε κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Χρυσός Ολυμπιονίκης λοιπόν ο Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) με 1:54.26 και τρίτος ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:54.85


Ούτε ο ίδιος ο Απόστολος Χρήστου δεν περίμενε το μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, δεδομένου ότι είχε στόχο τα 100 μέτρα στο ύπτιο και τελικά μπήκε στον τελικό των 200 ως αουτσάιντερ και για λίγο δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό!


«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει. Ειλικρινά. Απίστευτο. Σε τρεις ημέρες από την κόλαση βρίσκομαι στον παράδεισο! Τεράστια ανατροπή συναισθημάτων» είπε αρχικά.
«Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για μετάλλιο και μπήκα δυνατά από την αρχή. Εκβίασα τη θέση. Έβλεπα ότι ήμουν μπροστά σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Στο τέλος έμεινα από δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολύ έδαφος στα 150 μέτρα, γι’ αυτό και πήρα το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα. Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω υπέρβαση σήμερα και ανταμείφθηκα» πρόσθεσε.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου φτάνει στο Ολυμπιακό Χωριό και του γίνεται αποθεωτική υποδοχή στο Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner