Το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» κοντά στους συμβασιούχους του Δήμου Χαλανδρίου

0

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» και αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλανδρίου, Χάρης Ρώμας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι άλλα έταζε στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου προεκλογικά και άλλα πράττει τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ) ΠΑΛΑΤΙΑ

Παλάτια ακριβώς μπορεί να μην τους έταξε αλλά, σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που μου έστειλαν πέντε εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου, ο Δήμαρχος είχε εκφράσει κατανόηση και συμπαράσταση για το φόβο μη ανανέωσης των συμβάσεων τους ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ!
Μετεκλογικά όμως κινδυνεύει κι αυτός ο πενιχρός μισθός τους αφού παρά το ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είναι ακόμη προστατευμένοι από τηνυπ΄αρ.1619/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η πρόθεση του Δήμου είναι να ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ της ανωτέρω απόφασης. Με λίγα λόγια να τους πετάξει στο δρόμο !!! Σημειωτέων ότι δύο εξ αυτών είναι άτομα με αναπηρία 67% (ο ένας καρκινοπαθής) και υπάρχει επίσης ανάμεσα τους και τρίτεκνη μητέρα με δίδυμα παιδάκια 5 μηνών.  
Λίγο αργότερα ήρθε στο email μου άλλη επιστολή διαμαρτυρίας 9 συμβασιούχων του Δήμου Χαλανδρίου οι οποίοι εργάζονται στα αθλητικά κέντρα (τα ονόματα είναι στη διάθεση όποιου συνδημότη μας θέλει να τα δει) και οι οποίοι επαναλαμβάνουν την ίδια επωδό:
«Προεκλογικά μας καθησυχάζουν, τώρα θέλουν να μας ξηλώσουν»
Ο Δ.Σ., μάλιστα, που επίσης δηλώνει ασθενής (έχει καρκίνο στο παχύ έντερο) καταγγέλλει ότι δούλευε κανονικά κάνοντας παράλληλα επί ένα χρόνο χημειοθεραπείες, χωρίς να ζητήσει ιδιαίτερη μεταχείριση.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλει τοποθετήθηκε (με το πρόγραμμα 1+1) συγγενικό του Δημάρχου πρόσωπο ως φύλακας στο αθλητικό κέντρο, θέση που αντιστοιχεί κανονικά στον Δ.Σ. και όχι στον συγγενή που έχει «τύποις» προσληφθεί σαν εργάτης καθαριότητας.  
θα μου πεις και η κυρία Νοτοπούλου είχε προσληφθεί κάποτε στο υπουργείο Βορείου Ελλάδος ως εργάτης καθαριότητας και μετά από λίγες ημέρες προήχθη σε  σύμβουλο του τότε Υπουργού !!!
Πριν προφτάσω να μελετήσω και να αξιολογήσω τις δύο επιστολές διαμαρτυρίας έφτασε και τρίτη στο email της παράταξης μας, αυτή τη φορά από το σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου. Ο λόγος διαμαρτυρίας είναι πράγματι πολύ ουσιαστικός:
Η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου.
Απίστευτο να γίνεται αυτό από μια αριστερή διοίκηση.  
Στην Ελλάδα ζούμε και πολλά ακραία συμβαίνουν. Μόνο που αυτή η αναξιοπιστία έχει κάνει τους πολίτες και ειδικά τους νέους όχι απλώς να αδιαφορούν αλλά να απεχθάνονται τους πολιτικούς και την πολιτική.
Δεν θα πω άλλα γιατί τα λόγια όταν είσαι στην αντιπολίτευση μοιάζει να λέγονται εύκολα.
Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ξεφύγω από αυτό τον κανόνα των ψεύτικων λόγων και του λαϊκισμού.  
Όσο για τους συμβασιούχους που είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι» θα αγωνιστούμε ως παράταξη μαζί τους, θυμίζοντας στους διοικούντες ότι κάποτε εκλέχτηκαν με σημαία και πρωταρχική αξία την κοινωνική δικαιοσύνη.

Χάρης Ρώμας
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε.

Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner