Categories: Πολιτισμός

10ο Our Festival – Η καρδιά των νέων καλλιτεχνών χτυπά και φέτος στο Χαλάνδρι – Τρεις καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες μουσική με ελεύθερη είσοδο!

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς πιστό στις δεσμεύσεις του, δίνει και φέτος βήμα σε νέους καλλιτέχνες και εναλλακτικά σχήματα.
Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί το Our Festival για το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 26-27-28/7.
Τρεις καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες απο καλλιτέχνες και σχήματα μιας ζωντανής και αλληλέγγυας κοινότητας που βρίσκει κάθε χρόνο στη Ρεματιά, τον φυσικό χώρο έκφρασης της.
Με ελεύθερη είσοδο και πρόσβαση για ΑμεΑ, και μετά από 9 διοργανώσεις,
με τη συμμετοχή 174 δράσεων και 846 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Our Festival συστήνεται εκ νέου στο κοινό του.

  • Το Our Festival 2024 ξεκινά σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου με μια μαγική βραδιά γεμάτη jazz, latin και bossa nova ήχους.
    Στις 21:00 οι Κωνσταντίνος Στουραΐτη και Παναγιώτη Σμαρνάκης μας παρουσιάζουν φρέσκιες δικές τους συνθέσεις  στη φόρμα του χαρακτηριστικού jazz organ trio, μέσω του άλμπουμ τους “Red  Room” με έντονη groovy & bluesy διάθεση.
    Στις 22:00 συνεχίζει και  ολοκληρώνει τη βραδιά η Χριστίνα Ψύχα και την μπάντα της χαρίζοντας μας  ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από πρωτότυπα ελληνόφωνα τραγούδια και  διασκευές σε ρυθμούς bossa nova, samba, afro, funk και swing.
  • Το Σάββατο 27 Ιουλίου, το Our Festival 10 αναδεικνύει την πολιτιστική του διάσταση με 2 μοναδικές μουσικές παραστάσεις που υπόσχονται να μας  ταξιδέψουν στον κόσμο της ποίησης και της μουσικής.
    Στις 21:00 ο Παναγιώτης Γκίκας με τους Σταύρο Παργινό στο τσέλο και Στέλιο  Παρασκευά στην κιθάρα, θα μας προσφέρουν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία  με τραγούδια που μιλούν για την ομορφιά, την αγάπη και την αλήθεια κάθε  μοναδικής στιγμής.
    Στις 22:00 ο Χρήστος Θάνος με συνοδοιπόρους τον  Στέφανο Δουβίτσα, τον Παναγιώτη Γκίκα και την Πηνελόπη Σκαλκώτου,  παρουσιάζει το ιδιαίτερο μουσικό του έργο “Σύγνεφο με Παντελόνια”  βασισμένο στο εμβληματικό ποίημα του Β. Μαγιακόφσκι, σε απόδοση Γιάννη  Ρίτσου, συνοδευόμενο από ένα εντυπωσιακό animation video έμπνευση του  Στέφανου Μπαρμπαλιά.
  • Την Κυριακή 28 Ιουλίου, το Our Festival 2024 κλείνει δυναμικά με μια βραδιά αφιερωμένη στον σκληρό ήχο και τη σκοτεινή ονειρική ατμόσφαιρα.  Στις 21:00, οι Moonmoth θα μας μαγέψουν με την ιδιαίτερη μουσική τους  γεμάτη περίεργους σκοτεινούς ήχους με συναισθηματικά interludes, που  συνδυάζει το λυρισμό των διπλών γυναικείων φωνητικών και αποπλανούν τον  ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης.
    Στις 22:30, η βραδιά  κορυφώνεται με τους experimental doomsters Universe217,  που έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα στον  χώρο του σκληρού ήχου, που θα κλείσουν το φεστιβάλ με την εκρηκτική τους  ενέργεια και τη δημιουργική τους παρουσία.

Ώρα Έναρξης: 21:00 | Είσοδος ελεύθερη (χωρίς κράτηση θέσεων)

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Bloomberg: Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα και πού να κολυμπήσετε

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των γαλλικών αρχών ήταν ο καθαρισμός του Σηκουάνα, ενόψει των…

25 λεπτά ago

H ΕΣΗΕΑ κατά Έλενας Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτησή σου για το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου

Επιστολή απέστειλε Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην Έλενα Ακρίτα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ανάρτησή…

6 ώρες ago

Μάκης Γιομπαζολιάς*: Για άλλο πολιτικό σύστημα – Διακριτές εκλογές, για διακριτές εξουσίες

Αν λοιπόν, όπως είπαμε, το βασικό πρόβλημα του Πολιτικού μας Συστήματος είναι, ότι στην πράξη…

9 ώρες ago

Γιάννης Σγουρός: Ο Αθλητισμός που μας κάνει υπερήφανους

Ως άνθρωπος που υπηρέτησα το χώρο του Αθλητισμού από διαφορετικές θέσεις, – λίγο πριν την…

17 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Ισονομία και δικαιοσύνη – Μεταθέσεις Tώρα!

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη…

21 ώρες ago

Υπουργείο Παιδείας: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής γι το έτος 2024 – Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

Ανακοινώθηκαν, από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι βάσεις εισαγωγής για την εισαγωγή στις σχολές των υποψηφίων των Πανελλαδικών 2024. Πιο…

22 ώρες ago