Categories: Εκπαίδευση

Νίκος Φασφαλής: Ισονομία και δικαιοσύνη – Μεταθέσεις Tώρα!

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία, Νίκος Φασφαλής ζητά από πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,  να αρθούν οι αδικίες που προέκυψαν από τις παλινωδίες του και τον μη υπολογισμό των νέων οργανικών θέσεων στα κενά βάση των οποίων θα γινόταν οι μεταθέσεις με αποτέλεσμα να πληγεί η Ισονομία μεταξύ των Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Οι υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών (μόνιμοι διορισμοί, μεταθέσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις) αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν όχι απλά τους ίδιους και τη σταδιοδρομία τους άλλα πάνω απ’ όλα την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.
Ο Κλάδος διαχρονικά βάζει στα πρώτα των αιτημάτων του τα ζητήματα αυτά αλλά και την έγκαιρη πραγματοποίησή τους, ώστε το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού να βρει όλα τα Σχολεία πλήρως στελεχωμένα από Εκπαιδευτικούς.
Ως Αιρετός εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνέβαλα ώστε να πραγματοποιηθούν φέτος έγκαιρα οι διαδικασίες αυτές από το ΚΥΣΠΕ αλλά και επιτέλους να δοθούν οργανικές θέσεις στους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων.
Οι διορισμοί πέρα από ότι αποτελούν δικαίωση των αγώνων του Κλάδου, αποτελούν ταυτόχρονα απόδειξη του τρόπου λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας.
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για άλλη μια φορά με τις παλινωδίες της και την αναποφασιστικότητά της ήρθε να πλήξει την Ισονομία μεταξύ των Εκπαιδευτικών.
Θέλω να θυμίσω ότι η ίδια πολιτική ηγεσία είχε ζητήσει από το ΚΥΣΠΕ πριν από την πραγματοποίηση των Γενικών μεταθέσεων, διατυπώνοντας την πρόθεσή της για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, ολιγοήμερη αναβολή ώστε να συνυπολογιστούν και αυτές στα κενά βάση των οποίων θα γινόταν οι μεταθέσεις.
Αυτό έγινε ομόφωνα δεκτό αφού αποτελούσε δικαίωση του Κλάδου αλλά και γιατί διασφαλιζόταν η Ισονομία στην πραγματοποίηση των μεταθέσεων.
Δυστυχώς το ίδιο το Υπουργείο σε μια βδομάδα αναίρεσε τον εαυτό του και ζήτησε από το ΚΥΣΠΕ να συνεδριάσει κανονικά και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των Μεταθέσεων.
Ως Αιρετός του Κλάδου τόσο στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ αλλά και με δημόσια ανακοίνωση διατύπωσα την αντίθεσή μου στο μη συνυπολογισμό των νέων οργανικών θέσεων και την εκτίμησή μου ότι αυτό θα πλήξει την Ισονομία.
Το αλαλούμ που επικράτησε στο θέμα των διορισμών με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αλλά κυρίως με το “μαγείρεμα” της κατανομής ανά Κλάδο και ειδικότητα, έδωσε αφενός την ευκαιρία σε ανεύθυνους κυνηγούς δημοσιότητας του διαδικτύου και σε διαδρομιστές του Υπουργείου να εκμεταλλευτούν την αγωνία των εκπαιδευτικών και επί μήνες να δίνουν συνεχώς στοιχεία και αριθμούς που αποκλειστικά είχαν “από μέσα”, αφετέρου που είναι και το κυρίαρχο να δημιουργεί θέμα Ισονομίας.
Ως Αιρετός των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,  άμεσα και για  να αρθούν οι αδικίες που προέκυψαν από τις παλινωδίες της ίδιας στο θέμα, να δοθεί το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης σε όσους το επιθυμούν και σε όσους πιθανόν πήραν αλλά όχι στην πρώτη προτίμησή τους, με συνυπολογισμό στα κενά και των νέων οργανικών θέσεων και το ΚΥΣΠΕ να προβεί στην πραγματοποίηση των Μεταθέσεων με βάση τα νέα δεδομένα

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Γιάννης Σγουρός: Ο Αθλητισμός που μας κάνει υπερήφανους

Ως άνθρωπος που υπηρέτησα το χώρο του Αθλητισμού από διαφορετικές θέσεις, – λίγο πριν την…

2 ώρες ago

Υπουργείο Παιδείας: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής γι το έτος 2024 – Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

Ανακοινώθηκαν, από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι βάσεις εισαγωγής για την εισαγωγή στις σχολές των υποψηφίων των Πανελλαδικών 2024. Πιο…

6 ώρες ago

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Όχι στα «παιχνίδια» των σχολαρχών! – Σε όλες τις Χώρες του κόσμου, στα Δημοτικά σχολεία εργάζονται δάσκαλοι!

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), με ανακοίνωσή αναφέρεται στην σχετική…

8 ώρες ago

Η Μιλένα Αποστολάκη αποσύρει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Το βράδυ των ευρωεκλογών κάποιοι έθεσαν θέμα ηγεσίας.…

18 ώρες ago

ΕΝΔΙΣΥ: Κύριε Μητσοτάκη, όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας! – Επιστολή ΕΝΔΙΣΥ στον Πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), ζητώντας να μην…

18 ώρες ago

Χορήγηση δανείων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) από τον Σεπτέμβριο του 2024

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ενημερώνει τους μετόχους του, ότι με απόφαση του Διοικητικού…

1 ημέρα ago