Categories: Διεθνή

H Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών – Θα ενώσω το κόμμα, το έθνος και θα νικήσω τον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων (τουλάχιστον 1.967) για το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο καταμέτρησή του πολιτεία προς πολιτεία.

Λίγο αργότερα, η Χάρις δήλωσε πως είναι «υπερήφανη» διότι «εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια» του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. «Ανυπομονώ να μπορέσω σύντομα να αποδεχθώ επίσημα» το χρίσμα, σημείωσε η κυρία Χάρις στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Τους επόμενους μήνες, θα ταξιδεύω σε όλη τη χώρα μιλώντας με Αμερικανούς για οτιδήποτε διακυβεύεται. Σκοπεύω να ενώσω το κόμμα μας, να ενώσω το έθνος μας και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο», είπε χαρακτηριστικά.


Ανάλογες πληροφορίες έδωσαν έδωσε και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters· ενώ το Associated Press από την πλευρά του λογάριασε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, με άλλα λόγια μεγαλύτερη από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία.

Οι αντιπρόσωποι που είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μπάιντεν είναι πλέον «ελεύθεροι» να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα προχθές Κυριακή.

Σύμφωνα με τη Μίνιον Μουρ, στέλεχος της της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος (DNC) και πρόεδρο του φετινού συνεδρίου των Δημοκρατικών, θα χρειαστεί να διεξαχθεί ψηφιακή διαδικασία ψηφοφορίας για την επιλογή της ή του υποψηφίου του κόμματος προτού διεξαχθεί το συνέδριο (19η-22η Αυγούστου) στο Σικάγο.

Η DNC σκοπεύει να διεξαχθεί η ψηφοφορία από την 1η ως την 5η Αυγούστου, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο την 7η Αυγούστου: αυτή είναι η προθεσμία που ορίζει η νομοθεσία στην πολιτεία Οχάιο για να καταρτιστεί το κομματικό ψηφοδέλτιο ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που προκάλεσε πολιτικό σεισμό ανακοινώνοντας προχθές Κυριακή ότι τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα, παρότρυνε χθες Δευτέρα την παράταξή του, τους Δημοκρατικούς, να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε —με τη φωνή ακόμη βραχνή, εξαιτίας της COVID— ο κ. Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική ομιλία της κυρίας Χάρις μετά την ανακοίνωση.

Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων AFL-CIO, η μεγαλύτερη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Δημοκρατικής αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

ΑΣΕ: Δικαστική απόφαση καταπέλτης για το ΥΠΑΙΘΑ!!

Με ανακοίνωση τη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για την απόφαση (1510/24)…

3 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι για να παίζουν τα παιδιά

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ανακοινώνει ότι…

4 ώρες ago

Έξι χρόνια από τη φονική φωτιά στο Μάτι – Εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς που «ζητούν δικαίωση»

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου 2024, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, (περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ,…

7 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

21 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

24 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

1 ημέρα ago