Ο Δήμαρχος τη Ι. Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

0

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα στο γραφείο του στο Δημαρχείο σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024.
Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δρ Κωνσταντίνος Μαγουλάς και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος ενημέρωσε για μια σειρά σημαντικών τοπικών ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και για τα οποία ζήτησε την ανάπτυξη συνεργασίας προς επίλυσή τους.
Μεταξύ των άλλων, ενημέρωσε τον υπουργό για την ανάγκη επέκτασης των μελετών σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια οδό ώστε να λαμβάνονται υπόψη και οι φυσικοί αποδέκτες των υδάτων προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία συχνά μαστίζουν την περιοχή, η ανάγκη κατασκευής κόμβου της Ιόνιας Οδού στη θέση «Χαλαζιά» που θα διασυνδέει την Οδό με την πόλη του Μεσολογγίου και η ανάγκη διασύνδεσής της με το λιμάνι Πλατυγυαλίου, για την αναγκαιότητα κατασκευής νέας γέφυρας στην ανατολική πλευρά του Αιτωλικού και την μετατροπή της υφιστάμενης σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, για τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερτροφία στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και την επανεξέταση της απαρχαιωμένης κατηγοριοποίησης του δημοτικού οδικού δικτύου που δημιουργεί σύγχυση σε θέματα αρμοδιοτήτων και επεμβάσεων.
Από πλευράς του, ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας, αφού ενημερώθηκε για όλα τα επιμέρους ζητήματα, τα οποία του υποβλήθηκαν και μέσω υπομνήματος, δεσμεύτηκε ότι όλα τα θέματα που του τέθηκαν θα εξεταστούν αρμοδίως ώστε να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για αυτά.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος δώρισε στον κ. Υπουργό, τον κ. Υφυπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τοπικά προϊόντα και τον πολυτελή τόμο «Μεσολόγγι – Ιερή Πόλη».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner