«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»- Γιάννης Σταθόπουλος: Όχι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και στους χειρισμούς του κ. Μυλωνάκη

0

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλου, με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί απόλυτα με τον προτεινόμενο από τη δημοτική αρχή σύσταση του Αναπτυξιακό Οργανισμό και κοινοποιεί τους λόγους της διαφωνίας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Σταθόπουλου

«Η υπόθεση του Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο μας, όφειλε να είναι θέμα ειδικής σύσκεψης εργασίας με παρουσίαση υπαρχόντων Οργανισμών και συμμετοχή ειδικών.
Αντί αυτού ο κ. Μυλωνάκης έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη επικαλούμενος ασθένειες Συμβούλων.
Εδώ, διέπραξε απόλυτη παρανομία διότι η τηλεδιάσκεψη παραβιάστηκε κατάφορα.
Έτσι, η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου με παρόντες τον ίδιο, τον Πρόεδρο κ. Κρητικίδη, Δημοτικούς Συμβούλους και δεκάδες διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους και των δυο σωματείων του Δήμου μας και τους υπόλοιπες/ους Συμβούλους παρόντες μέσω διαδικτύου!
Η εισήγηση έγινε από Αντιδήμαρχο παρόντα επίσης, τα δε μέλη του Συμβουλίου έλαβαν κείμενο 210 σελίδων για το θέμα, μιάμιση μέρα πριν την συνεδρίαση.
Για τους λόγους αυτούς αρνηθήκαμε την συμμετοχή μας και καταθέτουμε εδώ τις απόψεις μας:

 1. Για να λειτουργήσει ένας Αναπτυξιακός Οργανισμός απαιτείται μελέτη σκοπιμότητας:
  1. Ποιες ανάγκες θα καλυφθούν.
  2. Το κόστος της επένδυσης.
  3. Η αντιπαραβολή εσόδων – εξόδων.

Οι 210 σελίδες που εστάλησαν ως εισήγηση στα μέλη του Συμβουλίου, είναι copy paste τροποποιημένο.

 1. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί -Α.Ο.- στην μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν έχουν θετικά αποτελέσματα. Πολλοί εξ αυτών έχουν μείνει στα χαρτιά, οι περισσότεροι δε, είναι ελλειμματικοί (π.χ. η Εταιρεία ΑΜΝΕΠ έτους 2007 που χρέωσε τον Δήμο μας χωρίς κανένα όφελος).
 2. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ύπαρξη Α.Ο. βελτιώνει την απορρόφηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (που κακώς λέγονται Ευρωπαϊκά).
 3. Οι Α.Ο. κατά κανόνα «δίνουν» την υποβολή φακέλων σε ιδιώτες – εξωτερικούς συνεργάτες και αυτό αυξάνει το κόστος και δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα.
 4. Οι περισσότεροι Α.Ο. προσλαμβάνουν με «μπλοκάκι» και όχι με Α.Σ.Ε.Π.
 5. Χωρίς να θέλουμε να προβλέψουμε ότι όλα αυτά θα γίνουν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, η συμμετοχή σε λειτουργούντα Αναπτυξιακό Οργανισμό, ελαχιστοποιεί τα κόστη έναρξης και λειτουργίας αλλά και το ρίσκο.
 6. Οι μισθοί που «δίνει» σε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο ο γαλαντόμος κ. Μυλωνάκης είναι περίπου διπλάσιοι από εκείνους του Δήμου Χαλανδρίου.
  Συνολικά οι Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Διευθ. Οικονομικών Υπηρεσιών και Διευθ. Τεχνικών Υπηρεσιών θα έχουν όλοι μαζί ετήσιο κόστος 120.000 ευρώ (μέσος μηνιαίος 2.250 €) συν τους μισθούς Ειδικού Συμβούλου Προέδρου, Γενικού Διευθυντή, Προϊστάμενων και Υπάλληλων.
 7. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τέλος, θα είναι δείγμα επιδίωξης σύνθεσης ή αδιαφάνειας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για την διαφαινόμενη στήριξη ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με τις κατά καιρούς απόψεις του κ. Μυλωνάκη (πρόσφατα έβαλε ιδιώτη επαγγελματία να καταστρέψει το γκαζόν Πλατείας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων), δεν συμφωνούμε με την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού.
Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν επιδιώκει την συναίνεση στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων, οχυρωμένη στην πλασματική πλειοψηφία που έχει

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner