Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια υπέρβαση. Χρειαζόμαστε αυτή την προοπτική

0

«Το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση, όντας η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, να ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε μιλώντας στο OPEN στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «η διαχείριση με τα υποδεκάμετρα μειώνει την αξία και την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, που ο ρόλος της είναι να παίρνει τις ιδέες και τις αξίες της στην πλάτη και να αλλάζει τον ρου της ιστορίας του τόπου».

Αναφορικά με την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών ο κ. Χριστοδουλάκης ανέλυσε την ανάγκη των πολιτών να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσουν οι ίδιοι μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. «Χρειάζεται μια πολιτική επανεκκίνηση. Υπάρχει μια τεράστια μερίδα των πολιτών που μας είπαν ότι αποστρέφονται οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Έχουμε υποχρέωση να απευθυνθούμε σε αυτούς τους πολίτες ξανά. Αποδοκίμασαν τις πολιτικές της ΝΔ και ζήτησαν αλλαγή. Υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι η σχηματοποίηση του τρόπου που θα επέλθει αυτή η αλλαγή».

Για τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πλουραλισμός θα δώσει το έναυσμα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή«Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός είναι θεμιτές. Και επειδή μιλάμε για πολύ αξιόλογα στελέχη, ο καθένας έχει να εισφέρει κάτι στην εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας. Όσον αφορά εμένα, θεωρώ ότι πολλές φορές οφείλεις να προτάσσεις το εμείς έναντι του εγώ και να βλέπεις την μεγάλη εικόνα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους που ο ίδιος στηρίζει τον Χάρη Δούκα «Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη την αυτοπεποίθηση της νίκης. Και ο Χάρης Δούκας συμβολίζει την αυτοπεποίθηση αυτή, γιατί το πέτυχε στο δήμο της Αθήνας. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια υπερβατική προσωπικότητα που με τη διεισδυτικότητα της σε ευρύτερα ακροατήρια, θα καταφέρει να τα συσπειρώσει, με κεντρικό κορμό πάντα το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να απευθυνθούμε σε μεγάλα ακροατήρια που βρίσκονται εκτός κομματικών τειχών. Ο Χάρης Δούκας απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει δυνάμεις και αυτές να έχουν νικηφόρα προοπτική».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για την κριτική που δέχεται η υποψηφιότητα Δουκά, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την αγωνία που δείχνει αυτή η κριτική«Όταν βλέπω κυβερνητικά στελέχη να αγωνιούν, θα τους πω ότι έχουν δίκιο. Γιατί ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το συσχετισμό δυνάμεων. Και αυτή η κοινωνική δυναμική οφείλει να πάρει σιγά σιγά τη μορφή μιας κινηματικής δυναμικής. Για να ξανασυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με τις κοινωνικές δυνάμεις που έχασε τα προηγούμενα χρόνια. Ο δήμος της Αθήνας είναι ένας κεντρικός πολιτικός οργανισμός. Τα προβλήματα που έχει είναι άμεσα συνδεδεμένα και όχι αντιπαραθετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η χώρα. Πρόκειται λοιπόν για συμπληρωματικές διεργασίες. Επιπλέον η ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενισχύει αυτή του δημάρχου απέναντι σε μια κεντρική εξουσία που αποψιλώνει την αυτοδιοίκηση από αρμοδιότητες στη λογική ενός στρεβλού επιτελικού κράτους. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης άλλωστε αφορά και το μοντέλο που επιλέγεις. Άρα ένα μοντέλο ανοιχτό, συμμετοχικό, συλλογικό, θεσμικό που θα εμπλέκει και θα εμπνέει ανθρώπους θα είναι αποτελεσματικό με όρους αποκέντρωσης και στο δήμο Αθηναίων και στο κόμμα».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα εκπροσωπεί τον Χάρη Δούκα στη Βουλή, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι αυτά είναι σενάρια που δεν αφορούν τον ίδιο«Η μόνη κουβέντα που έχω κάνει είναι αμιγώς πολιτική. Η δική μου πρωτοβουλία ήταν να αναρτήσω την πολιτική πλατφόρμα βάσει της οποίας θεωρώ ότι πρέπει να απευθυνθούμε στον κόσμο ξανά. Αν κοιτούσα την προσωπική μου φιλοδοξία θα μπορούσα να κατέβω και να κεφαλαιοποιήσω ή να διαπραγματευτώ το αποτέλεσμα μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Εκτός από στρατηγούς χρειαζόμαστε και στρατιώτες. Είμαι ένας περήφανος στρατιώτης της παράταξης».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε πως «χρειάζεται όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν κεντρικό ρόλο στην παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα σήμερα που μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας».

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, Μανώλης Χριστοδουλάκη,  στο OPEN  και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner