Categories: Κοινωνία

«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» – Γιάννης Μυλωνάκης: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και τοξικότητας με φόντο τις στάχτες

Με μια πολύ αιχμηρή ανακοίνωση η παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», με επικεφαλής της νυν δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη, σχολίασε τοποθετήσεις αιρετών της αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά. Η παράταξη του κ. Μυλωνάκη, χωρίς να κατονομάζει, κάνει λόγο για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας και τοξικότητας με φόντο τις στάχτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μυλωνάκη
«Με θλίψη και ειλικρινή απογοήτευση διαπιστώσαμε  κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και αυτές τις ημέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πως κάποιοι αμετανόητοι επέλεξαν, με αφορμή την ενημέρωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, να επιδοθούν σε ένα κρεσέντο τοξικότητας και λασπολογίας με φόντο τις στάχτες.
Προσβάλλοντας τόσο το προσωπικό του Δήμου που ανταποκρίθηκε άμεσα και ενήργησε στοχευμένα και αποτελεσματικά την ώρα του κινδύνου, όσο και τους δημότες που εκείνη την ώρα άκουγαν και ξαφνικά βρέθηκαν θεατές σε ένα «θέατρο» του παραλόγου από τους γνωστούς-άγνωστους που δεν δίστασαν να καπηλευθούν για μικροπολιτικούς λόγους, ένα τόσο σοβαρό θέμα για την πόλη μας.
Δεν θα σταθούμε στα όσα θλιβερά ακούστηκαν χθες στο ΔΣ από προβεβλημένους αιρετούς, Κάποιοι είπαν ότι «η πυρκαγιά πέρασε στην Αγία Παρασκευή», κάποιοι άλλοι ότι η πολιτική προστασία έπρεπε να καλέσει εκείνους για να τους δώσουν το τηλέφωνο του Δημάρχου, ενώ σήμερα είδαμε κάποιους πρώην Δημάρχους να γράφουν ότι είναι αμέλεια του Δήμου να μαζέψει τα υπολείμματα των κλαδεμένων δέντρων ενώ γνωρίζουν σαφέστατα ότι αυτό είναι ευθύνη του Δασαρχείου.
Ήταν βέβαια οι ίδιοι που στις 24/4/24, όταν έφτασε η ώρα της ψήφισης του Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών ΙΟΛΑΟΣ, είχαν εγκαταλείψει την αίθουσα αφήνοντας στη θέση του κενά έδρανα.
Φτάνει πια κυρίες και κύριοι. Η αγωνιώδη ανάγκη σας για προβολή μέσω των συνεχών επιθέσεων οφείλει να έχει κι αυτή τα όρια της. 
ΥΓ.
Ως ενεργή Δημοτική Παράταξη, με αφορμή τη χθεσινή φωτιά που απείλησε την πόλη μας, νιώθουμε την ανάγκη να επαναδιατυπώσουμε την απαίτηση μας από το Δασαρχείο, να μεριμνήσει άμεσα για την απομάκρυνση των κλαδιών και των κομμένων δέντρων, που βρίσκονται διάσπαρτα στον Υμηττό στο πλαίσιο του προγράμματος διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ΑΝΤΙΝΕΡΟ ΙΙΙ.
Είναι άμεση ανάγκη το δάσος του Υμηττού να καθαριστεί άμεσα

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκομιδή κλαδιών και προϊόντων καθαρισμού κήπων

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης , του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ιωάννης Πασπαλιάρης, με…

3 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια υπέρβαση. Χρειαζόμαστε αυτή την προοπτική

«Το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση, όντας η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, να ανοίξει το δρόμο…

4 ώρες ago

Πεζοπόροι Χαλανδρίου: Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Ιούλιο 2024

Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα του με μια όμορφη…

10 ώρες ago

Η Βρετανία αλλάζει σελίδα με νέο Πρωθυπουργό τον σερ Κιρ Στάρμερ – Οι έδρες και η επόμενη μέρα

Οι χθεσινές εκλογές, της 4ης Ιουλίου, στην Μεγάλη Βρετανία σηματοδοτούν το τέλος μίας εποχής και…

10 ώρες ago

Εκλογές στη Βρετανία: Σαρωτική νίκη των Εργατικών του Στάρμερ δείχνουν τα exit polls έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Οι Εργατικοί (Labour) του Κιρ Στάρμερ (Sir Keir Rodney Starmer) βαίνουν ολοταχώς για μια ιστορική νίκη,…

19 ώρες ago

Γιάννης Σταθόπουλος: Να προλάβουμε την επόμενη φωτιά στον Υμηττό

Στην χθεσινή πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά, που απείλησε και την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αναφέρεται…

1 ημέρα ago