Χάρης Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος αν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ [Βίντεο]

0

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κληθείς να απαντήσει αν θα παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «θα παραμείνω δήμαρχος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και  Χρήστο Κούτρα. είπε: «Έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο. Είναι συμπληρωματικός ο ρόλος, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, παρότι δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα», τόνισε, εξηγώντας ότι οι μάχες σε δημοτικό επίπεδο είναι και εθνικής εμβέλειας.

«Οι δημότες θα κερδίσουν από τον διττό μου ρόλο, καθώς θα έχω μεγαλύτερη δυνατότητα διεκδίκησης για τις προσπάθειες που κάνω. Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που διεκδικώ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα αποδεικνύω πώς εννοώ την πολιτική βελτιώνοντας τη ζωή των Αθηναίων. Είναι ένα στοίχημα που θα αξιολογείται κάθε μέρα από τους πολίτες».

Για τις αιχμές Ανδρουλάκη που δήλωσε «παρέλαβα κόμμα από τη Γεννηματά – δεν θα παραδώσω συνιστώσα», απάντησε: «Συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Κάνω προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσουμε τη χώρα».

Σχολιάζοντας το ποσοστό του κόμματός του στην Α΄ Αθήνας (8,76%), παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιητικό.

Επιπλέον μιλώντας για την φτώχεια ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό, σημειώθηκε 365% αύξηση των ανθρώπων που ζήτησαν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων. «Αφορά 4.000 νέες οικογένειες. Αυτά τα είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Απαιτείται οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί σήμερα η κυβέρνηση δίνει τα πολλά σε λίγους και λίγα στους πολλούς».

Στην ερώτηση για το πότε πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι αυτό έγινε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Επίσης στην ερώτηση για το πώς θα ασκεί αντιπολίτευση στη Βουλή εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν στελέχη και πρεσβεύω συμμετοχική και συλλογική ηγεσία».

Τέλος για το αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, απάντησε: «Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δούκα στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner