Categories: Κοινωνία

H Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» ζητά να δημιουργηθεί στο Χαλάνδρι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι προτεραιότητα της παράταξής μας τόσο προεκλογικά μέσα από το κατατεθειμένο πρόγραμμά μας, όσο όμως και μετεκλογικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχόλησης, ανάπτυξης αλλά και κοινωνικοποίησης παιδιών στην τρυφερή ηλικία 5-12 ετών.

Η ιδέα είναι, χωρίς να «κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας» η λειτουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην πόλη μας για παιδιά 5-12 ετών. Ένα ΚΔΑΠ που θα λειτουργεί  μετά το σχολείο και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως υποστήριξη παιδιών στη μελέτη, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικά παιχνίδια κατασκευές, εκπαιδευτικά προβλήματα κ.ά.

Βεβαίως, η πρότασή μας δεν εστιάζει μόνο στα παιδιά 5-12 ετών αλλά είναι πιο ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τόσο τις εφηβικές ηλικίες αλλά και τη λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ για παιδιά και εφήβους με ειδικές σωματικές και νοητικές δεξιότητες.

Σκοπός θα είναι η δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών, οργανωμένων ομαδικών αλλά και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων, χρήση νέων τεχνολογιών με διάφορες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε προεπιλεγμένους χώρους Δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Η συμμετοχή των παιδιών προτείνουμε να είναι δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α. με την προϋπόθεση ότι οι γονείς ή κηδεμόνες θα εξασφαλίσουν voucher. Θα δίνεται, επίσης η δυνατότητα σε γονείς που αδυνατούν να το εξασφαλίσουν να μπορούν να υπαχθούν σε προγράμματα με την καταβολή προσυμφωνημένης οικονομικής εισφοράς βάσει εισοδηματικών κριτηρίων που θα καθορίσει η ορισθείσα διαπαραταξιακή επιτροπή.

Άλλωστε, αρκετοί Δήμοι όπως και ο όμορος Δήμος των Βριλησσίων ξεκινάει από το έτος 2024-2025 μια τέτοια δράση, πιστεύοντας ότι μια επένδυση στα παιδιά μας αποδίδει ο,τι καλύτερο!

Εν κατακλείδι, σκοπεύουμε να πιέσουμε με όλες μας τις πολιτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Χαλανδρίου, να συντρέχουμε όπου χρειαστεί με σκοπό η μέση Χαλανδραίικη οικογένεια να έχει ακόμη μια εναλλακτική πρόταση στην εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι θεωρούμε ότι η Διοίκηση του κύριου Ρούσσου έχει κάνει πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε και πρέπει να κάνει πάνω στο κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και της στήριξης των ΑΜΕΑ.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Βριλήσσια: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους των Βριλησσίων. Άλλα εννέα…

5 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: 6 xρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Ποτέ ξανά!

Ο  Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, με ανάρτηση του στα social media, αναφέρθηκε στην…

8 ώρες ago

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ): Ένα νομοσχέδιο χωρίς όραμα

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) με ανακοίνωσή…

8 ώρες ago

ΑΣΕ: Δικαστική απόφαση καταπέλτης για το ΥΠΑΙΘΑ!!

Με ανακοίνωση τη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για την απόφαση (1510/24)…

10 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι για να παίζουν τα παιδιά

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ανακοινώνει ότι…

11 ώρες ago

H Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών – Θα ενώσω το κόμμα, το έθνος και θα νικήσω τον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων (τουλάχιστον 1.967) για το συνέδριο του…

13 ώρες ago