O Εμμανουήλ Καραλής έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ. στο Πανελλήνιο ανοικτού στίβου

0

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.93 μέτρα, σημείωσε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ ανδρών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στον Βόλο.

Ο 24χρονος πρωταθλητής «πέταξε» στα 5 μέτρα και 93 εκατοστά, βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση (5.92) που πέτυχε πριν από εννέα ημέρες (20/6) στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας.

Ξεκινώντας από τα 5.40μ, ο Καραλής πέρασε το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του. Συνέχισε με άνεση, περνώντας με την πρώτη το 5.62μ και το 5.72μ. Μόνος του πλέον στον αγώνα, έβαλε τον πήχη στα 5.93μ, ύψος που ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ του. Με τη δεύτερη προσπάθεια, ο Καραλής πανηγύρισε ένα ακόμα άλμα θριάμβου, γράφοντας και πάλι ιστορία στο ελληνικό επί κοντώ.

Ο Καραλής ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, έγραψε ιστορία με την επίδοση του και μάλιστα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο4 του κόσμου, πίσω μονάχα από τους Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) που έχει 6.24μ, τον Έρνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες) που έχει 5.97μ και τον Τιμπό Κολέ (Γαλλία) που πριν 10 μέρες πήδηξε 5.95μ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner