Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ [Βίντεο – Φωτο]

0

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε όσους θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που έγινε σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο κ. Ανδρουλάκης εισηγήθηκε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και είπε πως αν χρειαστεί οι επαναληπτικές θα γίνουν στις 13 του ίδιου μήνα.
Όπως είπε τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές θα συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους, ενώ προανήγγειλε και debate μεταξύ των υποψήφιων.
«Κάποιοι μετατρέπουν την αναγκαία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», τόνισε και αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά είπε πως παρέλαβε κόμμα, το οποίο ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στον προεκλογικό αγώνα κάνοντας αναφορά  στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
«Θέλω να ξαναγνωριστούμε. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 με τίμησαν, εκλέγοντάς με πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να κάνω πράξη αυτό που έλεγα προεκλογικά: την ανανέωση, την εκλογικότητα, την πολιτική αυτονομία. Εκείνη την εποχή κανείς δε προδίκασε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συντριβόνταν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν είχε δεδομένο ότι θα είχε ανοδική πορεία. Μεγάλωσε όμως και μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του.
«Μπορεί να γίνει ξανά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Από το πρώτο βράδυ είχα πει ότι μεταξύ μας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Το απέδειξα στην πράξη. Με ανοιχτά και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια και όχι σημαδεμένες περιφέρειες. Ποτέ δεν υπήρξε αποκλεισμός. Στην πράξη όμως δεν άρεσε σε κάποιους. Η βάση μετά από χρόνια απέκτησε εκλεγμένα όργανα και όχι διορισμένα. Γεμίσαμε την Ελλάδα με γραφεία και οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε χωριά, δήμους, πόλεις. Ζωντάνεψε ξανά το ΠΑΣΟΚ. Κατέκτησε δημόσιο χώρο. Δεν ήταν πια αυτό που προδίκαζαν οι αντίπαλοί του για το μέλλον. Δεν ήταν βολικό συμπλήρωμα όπως μας αντιμετώπιζαν. Το σύνθημα “με ποιον θα πάτε” είναι παρελθόν», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας έκανε τον απολογισμό του λέγοντας ότι «Είχαμε σε 3,5 χρόνια τέσσερις εκλογές. Παλέψαμε άνισα, αλλά με αξιοπρέπεια. Δεν είχαμε τους ίδιους πόρους με τους αντιπάλους μας. Ρυθμίσαμε τα χρέη μας και με τους πόρους που έμειναν δώσαμε αγώνα πολιτικής αυτονομίας. Στα ΜΜΕ οι θέσεις μας είχαν ελάχιστη προβολή. Αν μας παρουσίαζαν όπως τις τελευταίες εβδομάδες, να είστε σίγουροι ότι θα το ήξερε όλος ο ελληνικός λαός. Με αυτά τα δεδομένα αυξήσαμε τη δύναμή μας. Είμαστε από τα λίγα κόμματα με άνοδο. Μας τίμησαν οι ευρωσοσιαλιστές, κάνοντας αντιπρόεδρο τον Γ. Μανιάτη. Ας θυμηθούμε ποια ήταν η θέση μας πριν τρία χρόνια».

Σε σχέση με την παντοδυναμία της ΝΔ τόνισε: «Η παντοδυναμία της ΝΔ έχει τελειώσει. Οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη έχουν διαψευστεί. Η αντιπολίτευση του Tiktok υποχώρησε σημαντικά. Όποιος ψάχνει με απολίτικους όρους ποιος θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, το πιθανότερο είναι να υποστεί ήττα», επισήμανε για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας τα εκλογικά ποσοστά είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ήθελε μεγαλύτερο ποσοστό. Όμως δεν πρέπει να αυτοκαταστραφούμε. Ήμασταν 2ο κόμμα σε όλη την περιφέρεια της χώρας (στις ευρωεκλογές). Είχαμε πάνω από 30 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και μειώθηκε στο μισό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ από 20 μονάδες είναι στις δύο. Κοιτάξτε στα μάτια τον κόσμο και πείτε του ότι δεν είναι ένα ακόμη βήμα, αλλά καταστροφή… Πρέπει να εξηγήσουμε γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται και η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγική ήττα, το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται με παραλυσία, βάζοντας το προσωπικό καλό πάνω από το συλλογικό καλό. Με καθαρή συνείδηση και το χέρι στη καρδιά είμαι εδώ. Για όσα έκανα, όσα δεν έκανα και όσα θέλω να κάνω. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα είναι η βασική αντιπολίτευση της χώρας. Κερδίσαμε μάχες».

Σε ότι αφορά τα λάθη που έγιναν τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη και την αναλαμβάνω. Σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό μήνυμα. Εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Ευθύνη όλων μας και ιδιαιτέρως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Συχύζοντας έκανε λόγο για παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών.: «Φύγε εσύ να έρθω εγώ γιατί θα το κάνω καλύτερα. Χωρίς άλλο σχέδιο, χωρίς άλλη άποψη, χωρίς πρόταση. Από ανθρώπους που θέλουν να παίξουν ρόλο στην παράταξη μας».
Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν στο παρελθόν η παράταξη μου συγκρουόταν με συστήματα και μίντια ήμουν πάντα στην πλευρά της παράταξης των εκλεγμένων προέδρων. Έχω να σας δώσω πολλά παραδείγματα σε όλες τις εποχές. Σωστό και έντιμο ένα μέσο που έριξε μαύρο σε μας προεκλογικά γιατί αναδείξαμε το θέμα των Τεμπών. Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ηθικό».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner