Categories: Κοινωνία

Πέταξαν μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Τραυματίστηκε αστυνομικός, στις φλόγες περιπολικό [Video]

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι, ενώ πήρε φωτιά ένα περιπολικό, που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη (27/6), έξω από το σπίτι της ανωτάτου δικαστικού, στη περιοχή του Παπάγου.

Καταδικάζει η κυβέρνηση
Σχολιάζοντας την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός.
Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε
».

Δημογλίδου: Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού
Την επίθεση εις βάρος του αστυνομικού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.
«Φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».
«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..
Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την αστυνομία.

Δείτε βίντεο της εκπομπής «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ με ρεπορτά;ζ για το συγκεκριμένο γεγονός

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ [Βίντεο – Φωτο]

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε όσους θα διεκδικήσουν τη…

26 λεπτά ago

O Εμμανουήλ Καραλής έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ. στο Πανελλήνιο ανοικτού στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.93 μέτρα, σημείωσε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί…

13 ώρες ago

93η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ – Αποτελέσματα εκλογών [Φωτο]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα,  με την εκλογική διαδικασία, οι τετραήμερες εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής…

23 ώρες ago

Παντελής Οικονόμου*: Ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» ή οργάνωση του δημοκρατικού χώρου;

Ούτε πριν, ούτε μετά τις ευρωεκλογές! Ακρίβεια, μεταναστευτικό, πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα και…

1 ημέρα ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να μη χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλάει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλιούτη, για…

1 ημέρα ago

Δήμος Βριλησσίων: Παραδόθηκε ανακαινισμένη η παιδική χαρά στην Τροίας-Ασφαλείς και πιστοποιημένοι όλοι οι παιδότοποι στα Βριλήσσια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά στην οδό Τροίας και παραδίδεται προς χρήση στους…

1 ημέρα ago